Печеливша идентичност на марката: Vitesco Technologies отбелязва двойна победа в конкурса за автомобилни марки

11 май 2020, 13:00

  • Победител в категориите „Дизайн на марката“ и „Дигиталност“
  • Ново, модерно изображение покрива всички информационни канали и е без аналог в индустрията

В престижния конкурс за дизайн на автомобилни марки 2020, Vitesco Technologies спечели две награди за изцяло новата си идентичност на марката: Компанията беше обявена за победител в „Дизайн на марката” и „Дигиталност“. През октомври 2019 г. подразделението Powertrain на Continental AG стана независима компания под ново име. Оттогава, с изцяло нова марка, Vitesco Technologies преследва устойчива стратегия, съсредоточена върху електрифицираните задвижвания.

Новото име обхваща стратегическото преориентиране на компанията: „Vitesco” идва от „vita”, латинската дума за живот и създава образ на енергия, бързина и пъргавина – атрибути, отразени и в логото на корпорацията с непрекъснатите си преходи. Първоначалното „V“ е централният динамичен символ на марката. Доминиращите цветове в идентичността на марката са привличащи вниманието жълто в комбинация с бяло. С тази изцяло нова, свежа визия и усещане, която се разпростира върху всички цифрови канали – уебсайт, социални и други медии, и интранет – компанията не само прави връзка с предишната си идентичност, но и създава единен по рода си имидж в индустрията.

“За разлика от създаването на изцяло нова компания, в нашия случай раждането на новата марка беше особено сложен процес”, казва д-р Ан-Катрин Бряу, старши вицепрезидент по комуникациите във Vitesco Technologies. „Това е така, защото ние искахме да запазим всички позитиви, като в същото време създадохме нова идентичност, мисия, визия и марка със собствен уникален профил. Фактът, че сме постигнали всичко това във впечатляващ стил, въпреки строгите времеви рамки, се подчертава от тези награди и целият екип може да бъде много горд с тях.” Основният екип беше подкрепен от дизайнерската агенция, която ръководеше създаването на новия дизайн на марката.

Стартирал през 2011 г., конкурсът за автомобилни марки е единственият международен конкурс за дизайн на марки автомобилна индустрия и бързо се очертава като ключово събитие в сектора. Наградите се представят в 13 категории и четири специални категории, с акцент върху цялостната и последователна употреба на марката във всички медии и продукти. Конкурсът се организира от Германския съвет за дизайн, който е основан през 1953 г. по инициатива на германския Бундестаг – долната камара на парламента – за насърчаване на дизайнерската експертиза на германските компании. Подкрепена от повече от 320 компании, днес тази фондация е един от водещите световни центрове за компетентност за комуникация и трансфер на знания в областта на дизайна, иновациите и марките. Официалната церемония по награждаване на автомобилните марки ще се проведе през есента на 2020 г.

Източник: Vitesco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!