Philips представя нова гама от модернизирани LED решения – Ultinon Essential gen2

13 май 2020, 13:00

Philips работи систематично върху разработването на модернизирани решения, които лесно могат да заменят халогенните крушки. Новата LED серия Ultinon Essential gen2 е проектирана за превозни средства, използващи както 12V, така и 24V инсталации.

На панаира Automechanika 2016 във Франкфурт, Германия, Philips представи нова гама от източници на светлина в моторни превозни средства. Тяхната конструкция се основава на халогенна крушка, в която стъкленият балон с нажежени жички и газ е заменен с LED диод. Благодарение на това е лесно да се замени предишно използваният източник на светлина с напълно ново, модерно решение.

Тези продукти все още не са официално одобрени в Европа за използване по обществени пътища, но техните предимства вече са оценени от много специалисти и шофьори по целия свят. На този етап Philips не спира с първото поколение модернизации на X-tremeUltinon. Това решение се разработва систематично. Ultinon LED серията и X-tremeUltinon LED gen2 серията са следващите продукти от тази гама.

Следващото поколение LED модернизации на Philips, Ultinon Essential gen2, се отличава с много практически решения. Въвеждането на новия компактен дизайн допълнително опростява тяхното монтиране и инсталиране във фарове, първоначално разработени за халогенни крушки, по принципа „plug and play“. Въпреки интегрираното устройство за управление в корпуса, целият компонент е с височина само 7,33 cm.

Освен това, дизайнерите също са направили място за двойна охладителна система. Алуминиев радиатор с пет ленти за разсейване на топлината осигурява ефективно охлаждане на въздушния поток, независимо от формата на фаровете на автомобила. Докато двигателят работи, неговата роля се поема от активна система с вграден вентилатор.

Предимството на LED технологията пред халогенните крушки е нейният бял, подобен на дневна светлина цвят. В това отношение модернизациите на Philips Ultinon Essential постигат 6 500 К, което е по-високо от ксеноновите лампи.

Благодарение на използването на висококачествени LED диоди и формата на алуминиевата конструкция, се получава широк и ярък светлинен лъч с рязка линия на отрязване.

Новите модернизации на Philips Ultinon Essential LED H7 се предлагат като: H1, H3, H4, H7, H11, H8 / H11 / H16, HB3 / 4 и HIR2. Всички те са съвместими с 12 V и 24 V инсталации за моторни превозни средства.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!