VITESCO TECHNOLOGIES и ROHM си сътрудничат за енергийни решения от силициев карбид

5 юни 2020, 13:00

  • Vitesco Technologies избра ROHM Semiconductor за предпочитан партньор за силови устройства със силициев карбид (SiC)
  • Специално адаптираната SiC технология ще бъде интегрирана в силовата електроника на Vitesco Technologies за електрически превозни средства
  • Разширен обхват: С по-високата си ефективност SiC полупроводниците използват по-добре електрическата енергия, съхранявана в акумулатора на автомобила

Бизнес сферата на силовите уреди на Continental, Vitesco Technologies, водещ доставчик в областта на електрификацията на превозни средства, и ROHM Semiconductor, водеща компания в силовите полупроводници SiC, наскоро подписаха партньорство за развитие. От началото на юни 2020 г. Vitesco Technologies ще използва SiC компоненти за по-нататъшно повишаване на ефективността на своята електроника за електрически превозни средства (EV). Чрез своята по-висока ефективност SiC полупроводниците използват по-добре електрическата енергия, съхранявана в акумулатора на автомобила. По този начин EV има по-дълъг пробег или цената на батерията може да бъде намалена, без да се повлияе на обхвата.

Производство на силова електроника във Vitesco Technologies

„Енергийната ефективност е от първостепенно значение при електрическото превозно средство. Тъй като тяговата батерия е единственият източник на енергия в превозното средство, всички загуби, причинени от преобразуването на мощност, трябва да бъдат сведени до минимум. Следователно ние разработваме опция SiC в рамките на нашата модулна система за силова електроника “, казва Томас Щирле, изпълнителен вицепрезидент на бизнес отдела за електрификация на Vitesco Technologies. „За да извлечем максимална ефективност от силовата електроника и електрическия двигател използваме силови устройства от предпочитания ни партньор. ROHM ни убеди в своите продукти. ”

„С нетърпение очакваме бъдещото сътрудничество с Vitesco Technologies“, казва д-р Казухиде Ино, корпоративен служител, директор на отдел Power Device в ROHM Co. Ltd. „Ние сме водещата компания в силовите полупроводници SiC и постигнахме значителна технологична преднина в тази област, заедно с предлагането на решения за захранване, комбинирани с интегрални схеми. Заедно с Vitesco Technologies искаме да подобрим енергийната ефективност на електрическата система в EVs, за да използваме пълния потенциал на технологията SiC за устойчива мобилност. “

Изцеждане на най-доброто ниво на производителност от SiC

Vitesco Technologies вече разработва и тества SiC технологията в 800-волтова инверторна концепция, за да потвърди потенциала за ефективност на технологията. Подходът на тази програма е да разгледа цялостната система от инвертор и мотор, за да идентифицира най-добрата комбинация от технология на устройството и стратегия за превключване.
В този контекст SiC полупроводници – напр. SiC MOSFET за 800-волтови акумулаторни системи – предлагат по-ефективно превключване в инвертора (по-висока честота, по-стръмни наклони на превключване) и причиняват по-малко хармонични загуби в електродвигателя. Също така, SiC технологията е ключов фактор за супер бърза технология на зареждане, която използва 800 волта.
В хода на сътрудничеството ROHM и Vitesco Technologies ще работят за създаването на оптимална комбинация от SiC технология на ROHM за масово производство и най-добра съвмастимост на инверторния дизайн за най-висока ефективност.

Използвани в различни области на приложение, SiC решенията на ROHM са с висока мощност.

„Опцията SiC е много обещаваща бъдеща част от нашата модулна система за силова електроника, състояща се от софтуер, етап на изходна на мощност и стратегия за превключване“, казва д-р Герд Рьосел, ръководител на иновациите в бизнес отдела за електрификация на технологиите във Vitesco Technologies. „Ние ще работим с ROHM за 800-волтово решение на инвертор SiC, както и за 400-волтово. “Vitesco Technology планира началото на производството на първия инвертор SiC от 2025 г., когато се очаква търсенето на SiC решения значително да нарасне. „С други думи, нашето партньорство и развитие са напълно навреме“, казва Рьосел.

Предпочитаното партньорство също ще се възползва от близкото сътрудничество: и Vitesco Technologies и ROHM имат обекти в Нюрнберг (ROHM Semiconductor Group: SiCrystal GmbH), което от своя страна не е далеч от централата на Vitesco Technologies в Регенсбург.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!