Continental пуска спирачна течност подходяща за студен климат

16 юни 2020, 7:00

Технологичната компания Continental допълва портфолиото си от спирачни течности на марката ATE за автомобилния следпродажбен пазар с нов премиум продукт в OE качество – ATE Super DOT 5.1. Комбинирайки висока температура на кипене с отлична течливост (вискозитет) дори при много студени работни условия, тази спирачна течност е най-модерният технологичен продукт.

ATE Super DOT 5.1 на Continental съчетава висока температура на кипене с отлична течливост дори при много студени работни условия

„Все повече и повече водещи производители на автомобили или използват спирачни течности от клас DOT 5.1 или са на път да ги използват“, казва Йоханес Ийтс, програмният мениджър, отговарящ за продуктите с хидравлични спирачки в Continental. „Ние реагирахме на тази промяна на пазара на ранен етап от продуктовата си гама за автомобилния следпродажбен пазар, като гарантираме, че независимите сервизи винаги ще имат на разположение препоръчани от производителя спирачни течности.“

Сервизите вече могат да поръчат ATE Super DOT 5.1 от търговци на едро. Всички размери на контейнери Super DOT 5.1 имат новия дизайн на спирачните течности ATE, който постепенно ще бъде въведен във всички контейнери със спирачна течност.

Определяне на нови технологични стандарти

Новата първокласна спирачна течност от ATE задава технологични стандарти. Той комбинира висока температура на кипене от 180 °C и изключителен вискозитет при много ниски температури, нещо, което досега наличните спирачни течности не биха могли да постигнат.

С максимум 700 mm² / сек. при -40 °C стойностите на вискозитета на ATE Super DOT 5.1 дори надвишават тези на ISO Class 6 – доста над спецификациите за спирачни течности от клас DOT 5.1. Ето защо към името на продукта беше добавено „Super“.

Благодарение на ниския си вискозитет, ATE Super DOT 5.1 позволява на системите за безопасност при шофиране да реагират бързо дори при изключително студени условия. Високата точка на кипене осигурява най-добрата възможна функционалност при високи натоварвания на спирачките – а също и по-дълъг интервал на смяна, защото ATE Super DOT 5.1 трябва да се сменя само на всеки три години.

ATE Super DOT 5.1 отговаря на международните спецификации. Предлага се в познатите метални кутии в размери 1-, 5- и 20 литра. Важно: ATE Super DOT 5.1 е спирачна течност на базата на гликолов етер. Никога не трябва да се смесва със спирачни течности от клас DOT 5 на база силикон.

Сервизите получават цялостна система от един източник

Continental препоръчва спирачните течности винаги да се сменят в съответствие с инструкциите на производителя – и да се използва спирачната течност, препоръчана от OEM. Технологичната компания предоставя цялостна система за сервизи от един източник, варираща от висококачествени спирачни течности до тестващо и сервизно оборудване.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!