BREMBO – Надеждност и атрактивен дизайн

1 февруари 2019, 9:00

Новата гама спирачни дискове Brembo Xtra се характеризира със специални отвори, които съчетават привлекателния естетичен ефект с брилянтното изпълнение и ефективното спиране при всякакви условия. Разработена от отдела за изследвания и разработки на базата на опита си с производителите на автомобили и състезателния свят, гамата Brembo Xtra се характеризира с отвори в спирачния диск, които могат да осигурят значително подобрение в работата на спирачната система. Спортният вид на Brembo Xtra, подобрен с UV покритие, е съчетан с гаранцията за максимална надеждност по отношение на издръжливост, производителност и безопасност.

За всеки диск Xtra!

За да се получи мощен и безопасен продукт, по време на фазата на проектиране, инженерите на Brembo изследват броя, размера, формата и позицията на всеки отвор за всеки отделен спирачен диск от гамата на Xtra. Дисковете на Brembo Xtra преминаха всички тестове както на динамометъра, така и на пътя. Компактни, средни, купе и SUV модели на автомобили са някои от приложенията, избрани за гамата Brembo Xtra. Резултатът е най-изчерпателната и актуална гама от спортни спирачни дискове, предлагани на пазара.


XTRA технически характеристики

  • Почистване и възстановяване на накладката

Отворите произвеждат изстъргващ ефект, който почиства повърхността на накладката от опасни отлагания на материала, като по този начин предотвратява дори и най-малкото количество железен материал, който идва от износването на спирачния диск, да се задържи върху фрикционния материал на спирачната накладка.

  • Мощност на спирачката при мокър режим

Отворите служат за предотвратяване на образуването на воден филм върху спирачната повърхност. Дори когато шофирате по хлъзгави пътища, спирачната система реагира ефективно още при първото спиране.

  • Охлаждане на спирачната система

Наличието на отворите води до по-голяма циркулация на въздуха, което води до подобрена способност за разсейване на топлината и повишена производителност.

Източник: BREMBO

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!