Конверторът на въртящ момент на SACHS за 6-степенни трансмисии е най-новото допълнение към портфолиото на продуктите на ZF

4 февруари 2019, 9:00

  • Висококачествени компоненти за модерни автоматични трансмисии
  • По-голям комфорт и динамика при шофиране, намален разход на гориво
  • Наличен и за 6-степенни трансмисии (6HP)

Автомобилите с автоматични трансмисии са предпочитани на международните пазари като Япония или САЩ. Според оценките от vdi Nachrichten, седмично списание за технологии, техният пазарен дял е огромен 90%. В Германия, почти всяко второ превозно средство, регистрирано до края на август 2018 г., е оборудвано с автоматична трансмисия. ZF Aftermarket се придържа към тази тенденция, като добави още 20 Sachs преобразувателя на въртящ момент за трансмисии за пътнически автомобили в разнообразното си продуктово портфолио от OE.

В допълнение към обширното си портфолио за превозните средства на Mercedes Benz, ZF вече предлага своите преобразуватели на въртящ момент на Sachs за 6HP трансмисии за автомобили, произведени от Audi, Aston Martin, BMW, Jaguar, Land Rover, Porsche, Skoda и VW Group.

“Нашите преобразуватели на въртящия момент,” казва Ричард Аджи, ръководител на Управление на продуктите в ZF Aftermarket, “са идеалното решение за модерни автоматични трансмисии. Преобразувателите на въртящия момент на Sachs са изключително компактни и се вписват в най-малкото пространство за инсталиране, като същевременно предлагат висока производителност. ”Те се отличават допълнително с висока хидродинамична плътност на мощността и са индивидуално конфигурирани  най-различни производители. Те осигуряват перфектно поведение – независимо дали се шофира на хълмисти пътища или при спиране и движение – предлагат оптимален комфорт на шофиране.

Когато допълнително е монтиран заключващ съединител към Sachs преобразувател на въртящия момент, той увеличава максимално горните предимства. Заключващият съединител на преобразувателя на въртящия момент се състои от заключващ съединител и торсионни демпфери, които заедно предотвратяват износването по време на пускане, по-ефективна трансферна мощност, намаляване на загубите на мощност и шум и накрая, в процеса, подобряват динамиката на шофиране. Автоматичната трансмисия осигурява допълнителен комфорт на шофиране благодарение на нежните и плавни промени на скоростите, както и намален разход на гориво. Тъй като водачите могат да се концентрират повече върху пътя и по-малко върху шофирането, автоматичната скоростна кутия също е по-безопасна.

ZF Aftermarket предлага високо качество на обслужване

Преобразувателят на въртящия момент е изключително важен и решаващ компонент в автоматичната трансмисия. Неговата задача е да се справи с конвенционалното разделяне на двигателя и трансмисията и след това повторно свързване. В този процес, колелото на помпата прехвърля кинетичната енергия на двигателя към трансмисията чрез поток от масло, който се насочва през статора към колелото на турбината. Без това взаимодействие между горните системи не би било възможно да се стартира превозното средство. За да предотвратите преждевременното износване на автоматичната скоростна кутия и нейните компоненти, ZF Aftermarket препоръчва смяна на трансмисионното масло на всеки 100 000 километра – като се гарантира, че преобразувателят на въртящия момент на Sachs и свързаните с безопасността компоненти в автоматичната трансмисия винаги осигуряват оптимална работа.

Източник: ZF Aftermarket

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!