Спирачни апарати и мотори с OEM-качество: Continental опростява ремонта на електрически паркинг спирачки за сервизите

15 юли 2020, 13:00

  • Също като оригинала: Сервомотори и спирачни апарати от производителя за първоначално вграждане
  • Продукти за много модели в масово производство VW, Audi, Skoda и Seat
  • Спирачните апарати също се предлагат в матово черно, торнадо червено и ултрамариново синьо

Технологичната компания Continental разширява продуктовата си гама за ремонти на електрически паркинг спирачки за независимия афтърмаркет пазар. От този момент сервизите и дилърите могат да поръчат както ел. мотори, така и предварително сглобени спирачни апарати като оригинални части на ATE. „Нашата цел е да предложим на пазара възможно най-много резервни части с качество OE“, казва Питър Вагнер, ръководител на OE & Aftermarket Services в Continental. „Независимите сервизи вече могат да се възползват от нашите експертни познания при ремонт на електронно контролирани системи за паркинг спирачките.“ Сервизите могат да получат продукти за множество модели с голям обем, произведени от VW, Audi, Skoda и Seat, включително VW Golf VII Arteon, Audi A3, Skoda Superb и Seat Leon.

Икономична алтернатива: Сервомотор с OEM качество

Сервомоторът в спирачката работи усилено, така че да може да се повреди, преди спирачният апарат. В такива случаи Continental предлага на сервизите алтернатива, подходяща за текущата стойност на автомобила: отделен сервомотор с OEM качество. Целият спирачен апарат не трябва да бъде заменен, а само моторът. Това спестява време и пари. Дефектният двигател се отстранява, монтира се нов и след това се обучава с диагностична програма. Колата е готова да тръгне отново.

Сглобяемият блок на Continental, състоящ се от спирачен апарат и мотор с OEM качество, опростява ремонта на електрически паркинг спирачки.

Устройството на спирачния апарат опростява подмяната

Ако, от друга страна, спирачния апарат в електронна ръчна спирачка е повреден, обикновено е необходимо моторът да бъде заменен заедно с него. „В превозно средство с повреден спирачен апарат моторът се опитва да компенсира и повишава усилието си до екстремни нива. Тогава е само въпрос на време, преди да се повреди“, обяснява Хенрик Олхавър, продуктов мениджър в Continental. „Тук новият спирачен апарат е най-простото решение, тъй като новият ни спирачен апарат е сглобен предварително.“

Матово черно, торнадо червено и ултрамарин синьо: Спирачните апарати на Continental за следпродажбения пазар също се предлагат в цветове.

Шофьорите, които са избрали цветни спирачни спирачки, когато купуват нов автомобил, няма да трябва да се разделят с тях след ремонт. В допълнение към стандартния си продукт Continental предлага спирачни апарати в матово черно, торнадо червено и ултрамариново синьо – точно като оригиналите.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!