Система за подпомагане при завой за всички камиони – Continental прави пътищата по-безопасни за пешеходци и велосипедисти

27 ноември 2022, 9:45

  • Система за помощ при завиване, която може лесно да се преоборудва, дори и при по-стари камиони
  • Системата, базирана на радари, значително повишава безопасността при преминаване
  • Continental вече работи върху третото поколение на технологията за безопасност

Continental пуска на пазара система за подпомагане при завои, която може бързо и лесно да бъде преоборудвана в товарни превозни средства. Като единствен доставчик на тази технология за безопасност до момента, технологичната компания разчита на изключително на базирана на радар система, която може да открива и класифицира велосипедисти и пешеходци.

Системата за помощ при завой на Continental открива уязвимите участници в пътя с помощта на радари.

Най-новата технология за безопасност сега е налична дори за по-стари товарни превозни средства

„Повишаването на безопасността на по-уязвимите участници в движението е важна социална отговорност“, казва Жил Мабире, ръководител на бизнес звеното за товарни превозни средства и услуги. И това е вярно сега повече от всякога, тъй като в момента броят на велосипедистите нараства. Поради коронавируса все повече и повече хора избягват местния градски транспорт и вместо това се качват на велосипеди. Система за подпомагане при завои като тази, която Continental сега предлага за преоборудване, значително повишава безопасността, като предупреждава водача на камиона веднага щом пешеходец, велосипедист или скутер е на сляпото място до автобуса или камиона. До 2024 г. подобни системи постепенно ще станат задължителни за всички нови камиони в ЕС.

В момента в Германия са регистрирани повече от три милиона такива превозни средства. Тази технология може лесно да се монтира на камиона. Радарната сензорна система е инсталирана на огледалото за обратно виждане и следи зоната до четири метра отстрани на автомобила и до 14 метра зад него.

Системата за подпомагане на завоите от Continental, която може да бъде модернизирана, е лесна за инсталиране, тъй като е проектирана да се монтира директно под стандартните огледала за обратно виждане.

Високотехнологични решения за защита на по-уязвимите участници в движението

Continental има богато ноу-хау и дългогодишен опит в областта на системите за подпомагане при завои за камиони и леки автомобили. Вече започна работата по третото поколение на технологията. В бъдеще комбинация от данни от радари и камери, работещи с изкуствен интелект, дори ще разпознае жестовете на велосипедисти и пешеходци, помагайки за още по-активна защита на най-уязвимите участници в движението.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!