Водни помпи – нова версия на материала

24 юли 2020, 16:00

Работни колела, направени от технически полимери

Ситуация

Много производители на двигатели използват предимството на положителните резултати от изследванията в областта на материалното развитие и все по-често се използват водни помпи с работни колела, направени от технически полимери. В светлината на това развитие, Motor Service също коригира продуктовата си гама за пазара на резервни части.

Работните колела на водната помпа са ключовия елемент за гарантиране, че помпата работи правилно. Наред с издръжливостта, характеристиките на дизайнът също играят съществена роля, за да се гарантира, че двигателят е охладен перфектно. Геометрията на работните колела гарантира, че се доставя охлаждащата течност с необходимата скорост на охладителната система.

Предимства

Използването на полимери позволява на работните колела да да бъдат оформени по-точно и ефикасно. Съвременните процеси за леене под налягане позволяват по-сложни форми, които са по-добре оптимизирани за създаване на охлаждащия поток. Охлаждането на двигателя се подобрява от по-висока скорост на охлаждащата течност.

Горещите пресови сглобки и залепването, използвани днес за присъединяване на работното колело към вала са сравними с тези за метални компоненти. Освен това новият материал също създава по-малко шум и подобрява устойчивостта на помпата срещу кавитация и корозия.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!