Още по-издръжливи: амортисьори Sachs за товарни превозни средства с пластмасов прахозащитен маншон

29 юли 2020, 7:00

  • По-ниското тегло на компонента допринася за намаляване на общото тегло на превозното средство
  • По-малко корозия в сравнение с конвенционалните амортисьори
  • ZF Aftermarket предлага амортисьори с пластмасово покритие за повечето камиони

С амортисьорите на Sachs товарните превозни средства работят надеждно и икономично. Подобно на всички резервни части на Sachs, те отстояват качеството на марката от Германия и са особено издръжливи. ZF Aftermarket сега увеличава експлоатационния живот на амортисьорите още повече, като предлага амортисьори за камиони Sachs с пластмасови защитни маншони за следпродажбения пазар, в допълнение към оригиналното оборудване.

Безопасността на транспорта е основен приоритет за операторите на товарни превозни средства, особено работещите с чувствителни товари. Като резервна част, свързана с безопасността, амортисьорът заедно с пружината образува свързващото звено между окачването на колелото и шасито. Намалява вибрациите на пружината и шасито, забавя я и осигурява оптимален контакт на колелото с пътя. Амортисьорите за камиони Sachs осигуряват оптимален комфорт при шофиране и ефективно облекчават автомобила и водача, като същевременно предлагат максимална безопасност.

ZF Aftermarket сега предлага амортисьори за товарни превозни средства с пластмасов маншон за афтърмаркет пазара. Дизайнът с пластмасови прахозащитни маншони има следните предимства пред предишния дизайн с метални прахозащитни маншони:

  • Пластмасата е много по-устойчива на корозионни влияния като влага и пътна сол.
  • Използването на пластмаса вместо метал в маншона също намалява теглото на всеки амортисьор, което в крайна сметка допринася за важната задача за намаляване на теглото.

Монтирането на амортисьорите с пластмасови прахозащитни маншони се извършва по същия начин, както при добре познатите амортисьори с метални. Затова трябва да се спазва правилното разположение на частите за монтаж на амортисьора (шарнирни съединения / лагери на амортисьора). Освен това, при всяка проверка трябва да се проверяват монтажните комплекти на амортисьорите, кормилните и гумено-металните части. Препоръчително е леко да смажете закрепващите болтове на тампоните. Гумените и металните части обаче трябва да бъдат защитени от смазки. Това, което трябва да се избягва напълно, когато се монтира амортисьор с пластмасов прахозащитен маншон, е захващането с инструменти на самия маншон, което не е необходимо при правилен професионален монтаж.

Амортисьорите за товарни превозни средства обикновено трябва да се проверяват и при необходимост да се заменят най-късно след 250 000 км. Препоръчва се свързаните компоненти също да преминат професионална проверка. По този начин всички дефектни компоненти в близост до амортисьорите могат да бъдат открити своевременно и да се избегнат скъпи престои.

Широка гама амортисьори Sachs с OEM качество

Ако е необходимо да се сменят амортисьорите, експертите от ZF Aftermarket препоръчват да се използва амортисьор Sachs с OEM качество. Продуктите на ZF Aftermarket винаги са изработени от висококачествени материали и отразяват най-новото състояние на техниката. Гамата от амортисьори, предлагани от ZF Aftermarket под марката си Sachs, включва както класически, така и CDC активни амортисьори, които регулират твърдостта си в реално време спрямо съответната ситуация на шофиране. Предлагат се и амортисьори за кабините със стандартни или въздушни пружини, както и CALM (въздушен модул за изравняване на кабината) и амортисьори за осите на ремаркета. Друг акцент в портфолиото на ZF Aftermarket са модулите с въздушни пружини Sachs, които като компактен блок представляват алтернатива на обичайния монтаж на амортисьора и въздушната възглавница един до друг.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!