RED DOT DESIGN AWARD 2020 за нова идентичност: VITESCO TECHNOLOGIES получава две награди „WINNER“

4 август 2020, 13:00

  • Логото печели в категорията “Дизайн и идентичност на марката”
  • Отлична комуникация с марката в пространството: журито отличава нова система за ориентиране
  • Уникалният външен вид генерира внимание в B2B сектора за технологиите за екологично чисто задвижване

Vitesco Technologies, водещ международен доставчик на съвременни задвижващи технологии, е двукратен „победител“ за наградата Red Dot Design 2020, съобщи току-що журито на прочутата награда. Тя отличава изключителните дизайнерски показатели на автомобилния доставчик както в категориите „Дизайн на марката и идентичност“, така и в „Пространствена комуникация“. Само преди няколко седмици Vitesco Technologies получи други две награди за дизайна и управлението на марката. С най-новите награди отделът за трансмисии на Continental, който функционира като независима компания със собствено име от октомври 2019 г., вече е отличен за своя корпоративен дизайн за четвърти път.

Заедно с хамбургската агенция, която принадлежи към групата thjnk, Vitesco Technologies разработи напълно ново лого и въведе с него холистичен дизайн на марката. Със своите плавни форми на буквите “Vitesco” внушават страст, динамика и движение. Централен, динамичен символ на марката е първоначалното “V”. Привлекателното жълто в комбинация с бялото доминира във външния вид на марката – на всички цифрови канали, както и на различни допирни точки по целия свят: на сгради и превозни средства, в стаи или на събития.

„Този ​​външен вид е уникален в нашата индустрия и допринася за това, че Vitesco Technologies стават известни и видими в B2B сектора като експерт по технологии за устойчиво задвижване и електронна мобилност“, обяснява д-р Ан-Катрин Бряу, старши вицепрезидент по комуникациите във Vitesco Technologies. „Разработката беше изключително сложен процес, който трябваше да бъде реализиран за кратко време. Беше много забавно, но и изключително взискателно. Още една причина да се радваме е, че това постижение е било видяно и преценено, че е творчески изключително от такова прочуто жури като това на наградата Red Dot Design ”.

За наградата Red Dot Design

Наградата Red Dot предоставя платформа за дизайнери, агенции и компании от цял ​​свят за оценка на дизайна. През 2020 г. в конкурса се включиха общо 6 992 творчески проекта и марки от 50 държави. В съответствие с мотото „В търсене на добър дизайн и креативност“ 24-те международни участници в журито оцениха тазгодишните публикации онлайн и разгледаха всяко произведение и всяка марка поотделно и задълбочено. Те обърнаха специално внимание на формата, идеята и въздействието. В крайна сметка само тези проекти, които убедиха експертите по отношение на високото си качество на дизайна и творческите постижения, получиха отличие.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!