Philips хвърля светлина върху дневните светлини

7 февруари 2019, 13:00

След последните доклади, че шофьорите са объркани от дневните светлини и какви са законовите изисквания за монтирането им на превозни средства, изобретателят на дневните светлини Xenon HID осветява въпроса.

Дневните светлини са проектирани да направят автомобилите по-видими за другите участници в движението. Те са LED светлини, които обикновено са включени в съществуващите фарове и задни светлини на автомобила. Така те светят в бяло отпред и червено отзад и автоматично се включват, когато двигателят работи и се изключват, когато се използват основните фарове – т.е. през нощта.

Проучванията показват, че дневните светлини могат да намалят риска от пътнотранспортни произшествия. Много нови автомобили имат табла, които винаги са осветени, което затруднява забелязването, когато фаровете са включени. В такива случаи дневните светлини са полезни, като гарантират, че автомобилът винаги е ясно видим.

От 2011 г. насам дневните светлини се изисква да бъдат монтирани в предната част на всички нови автомобили и малки микробуси в ЕС, но въпреки че някои производители избират да ги включат и отзад, това не е задължително.

Обикновено LED дневните светлини са интегрирани във фаровете на автомобила и са отделени от късите светлини. Причината те да са отделни, е, че те са по-ярки от конвенционалните фарове за къси светлини и като такива не трябва да се използват за шофиране през нощта поради повишения риск от заслепяване на насрещното движение. Дневните светлини никога не трябва да се използват като заместител на фарове за къси светлини при ниска осветеност поради тази причина и ако в задната част на колата няма дневни светлини. Ако не включите фаровете на автомобила, когато нивата на осветление започнат да падат, задният край на вашия автомобил изобщо няма да свети.

Проверете дневните си светлини и проверете дали те са разположени отзад и отпред. По този начин онези, които не разполагат отзад, ще са много по-склонни да включат  по-рано фаровете си, за да направят автомобила си по-лесно видим отзад.

По отношение на електрическите крушки е препоръчително да проверявате редовно крушките на колата си, тъй като светлините са важна част от видимостта ви по пътя, като по този начин помагате на вас и другите участници в движението да бъдат безопасни.

Ако автомобилът ви няма дневни светлини, има различни налични комплекти за резервни части.

Решението за дневна светлина на Philips остава денонощно. През деня LED дневната светлина прави автомобилите по-видими и по-бързо откриваеми от водачите на други превозни средства или пешеходци, които се движат в обратна посока, което като цяло повишава пътната безопасност. Системата автоматично се затъмнява през нощта.

Както при всички решения на Philips, лъчът отговаря на всички стандарти за хомологация.

Дневната светлина на Philips също е съвместима с хибридната и електрическата технология.

Не забравяйте, че в най-добрия случай дневните светлини трябва така да се свържат, за да се изключат, когато са включени основните фарове. Ако имате отделен превключвател за дневните светлини, трябва да помните да ги изключвате през нощта.

Източник: App News

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!