Vitesco Technologies доставя модула за управление на задвижването на електромобила Volkswagen ID.3

13 август 2020, 7:00

  • Компанията Regensburg е единственият доставчик на блока за управление на задвижването на платформата MEB на Volkswagen
  • Централният компонент на електрическото задвижване е готов за масово производство – позволява да се актуализира софтуера по всяко време

Електрическата мобилност набира скорост с множество нови модели, които ще се движат по пътищата през следващите няколко месеца – и Vitesco Technologies, водещ международен доставчик на модерни технологии за електрозахранване и решения за електрификация, е в центъра на действието при една от най-важните платформи за електрически автомобили: Volkswagen ID.3, с ключовото устройство за управление на задвижването.

„Този ​​продукт ни прави част от електрификационната екосистема на Volkswagen, което е доказателство за нашата силна експертна позиция в електроника и цялата система за задвижване на превозни средства и извън нея“, казва Волфганг Брюер, изпълнителен вицепрезидент на бизнес звеното за електронно управление във Vitesco Technologies.

Vitesco Technologies разработи новото сървър-базирано устройство за управление за задвижване на новата модулна платформа за електрическо задвижване на Volkswagen Group (MEB – от немски: odularer -Antriebs- Baukasten). Във Volkswagen ID.3 това устройство поема редица ключови функции в системата за електрическо задвижване: активира електродвигателя, координира всички команди, инициирани от педала на газта, играе неразделна роля в управлението на зареждането и енергията, както и в управлението на електрическата система с високо напрежение. Той също така действа като интерфейс към другите управляващи устройства вътре в превозното средство. Устройството също така позволява свързване с външния свят, за да позволи актуализации на софтуера и функционални подобрения по всяко време. В резултат на това, освен функционалната безопасност, беше обърнато голямо внимание и на киберсигурността по време на разработването на новия компонент.

Компетентност по електроника плюс софтуерна експертиза

При разработването на новата система за управление на задвижването Vitesco Technologies успя да надгради многогодишния си опит в електрониката. Високотехнологичният компонент демонстрира, че компанията също има експертиза за разработка и интеграция на софтуер на най-високо ниво. Продуктът съдържа не само софтуерни компоненти, разработени от Vitesco Technologies, но също така служи като интеграционна платформа за софтуерни части, предоставени от Volkswagen, за да гарантира безпроблемно цялостната функция на устройството. Благодарение на тясно взаимосвързаното и надеждно сътрудничество между техните съответни инженерни екипи, двете компании успяха да доведат контролното устройство до производство в рамките на приблизително две години.

Компонентът ще влезе в серийно производство в електрически превозни средства от другите марки производители на автомобили, използващи платформата MEB.

Новият блок за управление на задвижването е централен компонент за електрификация на моделната гама на Volkswagen, подчертавайки позицията на Vitesco Technologies като лидер в електрификацията. Компанията поставя ясен стратегически акцент върху електрониката и електрификационните технологии с атрактивно продуктово портфолио, което ще покрие всички сценарии за електрификация през следващите години.

“Вече приложихме изключителния си опит в областта на електрониката и мехатрониката, както и нашето разбиране на цялостните системи за задвижване на електрифицирани и електрически задвижвания. Системите за управление и ефективното взаимодействие между сложни устройства ще продължат да бъдат в основата на нашето развитие”, казва Бройер.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!