Точки за смазване на спирачните апарати на автомобилите

17 август 2020, 13:00

При съвременните спирачни системи правилното почистване и смазване е от решаващо значение. Правилните процедури водят до подобрена производителност, дълъг живот и тиха работа. Електронните системи за контрол на стабилността, монтирани на днешните превозни средства могат да изпращат до 40 сигнала в секунда (без намеса на водача) чрез хидравличния ABS блок към колелата. Спирачните накладки трябва да могат да реагират плавно по време на контрола на стабилността при спирачно събитие. Всички точки за контакт между накладките и спирачните апарати трябва да бъдат смазани с подходяща синтетична спирачна смазка. Обърнете специално внимание на точката на топене на спирачната смазка, която използвате. Смазката трябва да осигурява отлична защита при висока температура за всички плъзгащи се спирачни повърхности.

Някои от тежко натоварени спирачни системи могат да надвишат точката на топене на много спирачни смазочни материали на пазара.

Нанесете смазка върху водачите на спирачния апарат преди закрепване му към шенкела.

На челата на буталата на спирачния апарат трябва да се нанесе тънък слой смазка в областа на контакт с вътрешната накладка.

Нанесете тънък слой смазка на външната част на супорта в контактната област с външната накладка.

Тънък слой смазка трябва да се нанесе върху повърхността на притискащи скоби, по които се движат накладките.

Правилното смазване е от решаващо значение за оптимално спиране и удължаване на експлоатационния живот.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!