Проблеми и решения на радарните сензори на Mercedes

20 август 2020, 7:00

Радарната система на Mercedes-Benz може да функционира неправилно и да зададе грешки в различни модули на Mercedes, включително системата за парктроника, системата за предотвратяване на сблъсъци и системата за регулиране на скоростта от близостта на превозно средство, пътуващо отпред, автономно шофиране, активно спиране при кръстосан трафик и др.

Камерите и сензорите могат да бъдат дефектни, но често пъти такива проблеми има, защото са покрити с мръсотия, лед или сняг.

Ако имате периодични неизправности (като Collision Prevention Assist Plus, Assist Graphis, Attention  Asst при неактивна работа и т.н.), първото нещо, което трябва да направите, е да почистите различните радарни сензори и камери на Mercedes. Тук ще ви покажем къде се намират различни сензори и камери на Mercedes.

Почистване на радарни сензори и камери на Mercedes

Почистването на радарните сензори и камери на Mercedes става точно както бихте почистили предното стъкло. Почистете камерите на Mercedes, както бихте почистили очилата си. Внимавайте да не натискате сензорите твърде силно. Натискането на сензорите твърде силно може да доведе до повреда или разхлабване на сензорите.

Използвайте кърпички за почистване на стъкло, за да почистите безопасно радарните сензори и камерите на Mercedes за по-малко от пет минути.

Сензор, монтиран на решетката

Почистете датчика за дистанция – Distronic, монтиран на предната решетка. Отстранете замърсяванията, които може да са се натрупали върху сензора.

Камера и сензори, монтирани на предното стъкло

В горната част на предното стъкло имате поне един сензор, но може да имате и камера. Пазете тази част от предното стъкло винаги чиста. Използвайте препарат за почистване на прозорци, за да отстраните замърсяванията. Също така, инспектирайте тази част от предното стъкло за наличие на пътни отломки. В тази част те могат да причинят неизправности.

Датчици на бронята

Поддържайте чисти сензорите на бронята по всяко време. Тези сензори могат да се замърсят много лесно. Използвайте чиста кърпа, за да премахнете замърсяванията и отлаганията по сензорите. Внимавайте да не натискате сензора твърде силно, тъй като това може да доведе до разхлабване му.

Камери за странични огледала

Почистете сензорите и камерите на страничните си огледала. Внимателно отстранете сняг, лед или мръсотия, които може да се натрупат върху тези сензори.

Задни и предни камери

Почистете предната камера, разположена точно под звездата на Mercedes-Benz.

Точно над задната регистрационна табела трябва да имате камера. Почистете всякакви замърсявания от обектива.

Радарен сензор за разстояние при сблъсък

Не можете да го видите с просто око. Снимката по-горе показва местоположението на сензора за разстояние на Mercedes. Почистете мръсотията или леда от предната броня.

Предният десен радарен сензор е точно до куката за теглене. Не инсталирайте регистрационната табела пред куката, тъй като това ще попречи на работата на сензора на радара, монтиран зад нея.

В зависимост от опциите на модела Mercedes, ще имате камери и сензори на различни места. Имайте предвид, че може да нямате всички тези сензори инсталирани на вашия автомобил в зависимост от инсталираните опции.

Отстраняване на неизправности с радарната система на Mercedes

Чистите сензори и камери на Mercedes невинаги ще отстранят проблема. Ако получавате постоянно съобщение за грешка на таблото за управление, заявяващо, че дадена система е неработеща или деактивирана или радарната система не работи, е необходимо по-нататъшно отстраняване на неизправности.

Следващата стъпка, която механика ще трябва да извърши, е да прочете кодове за неизправности от различните модули. За това ще е необходим скенер, който може да чете кодовете за неизправности от всички модули на Mercedes-Benz.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!