Tesla внедрява динамичните спирачни светлини на нови пазари, за да избегне сблъсъци отзад

21 август 2020, 13:00

Tesla пусна функционалността „Динамични спирачни светлини“ на няколко нови международни пазара с актуализация на софтуера 2020.32.1, която има за цел да намали вероятността от сблъсък отзад.

Функцията за безопасност ще използва бързо мигащи спирачни светлини, когато водачът пътува с над 50 km / h и е принуден да спре интензивно. Мигащите светлини ще показват на шофьорите, които са след превозното средство на Tesla, че колата се забавя прекомерно, което може да привлече вниманието на другите и да предотврати възникването на инцидент отзад.

Функцията Dynamic Brake Lights, която беше въведена с тази специфична актуализация на софтуера, е достъпна в превозни средства Model S и Model X, които работят с най-малко Hardware  2. Въпреки това, Model 3 също използва функцията, където е налична.

Функцията беше пусната в някои европейски страни през март 2019 г., но сега се разшири до няколко нови области.

Tesla посочва в бележките за издаване на характеристиката за безопасност:

„Ако карате с над 50 км / ч и натиснете спирачките силно, спирачните светлини ще мигат бързо, за да предупредят другите шофьори, че колата ви бързо се забавя. Ако колата ви спре напълно, лампите за предупреждение за опасност ще мигат, докато не натиснете газта или ръчно натиснете бутона за предупредителни светлини, за да ги изключите. “

В крайна сметка мигащите светлини вероятно ще привлекат вниманието на всеки шофьор, който пътува зад превозно средство на Tesla, което е принудено да спре внезапно. Тази функция може да спести на много шофьори удари отзад, което е една от най-жестоките аварии, които човек може да претърпи поради неочаквания характер на събитието.

Най-честата форма на нараняване при сблъсък в задната част е камшичния удар, който се причинява от силни и резки движения на шията и главата. Когато това се случи, меката тъкан на шията се уврежда, което може да доведе в най-лекия случай до хронична болка в шията и гърба.

Мигащите светлини могат да привлекат вниманието на някои водачи, които се разсейват от телефони или други обекти по време на шофиране. Странният ефект, който светлините ще използват, за да привлече вниманието на другите на пътя, може да доведе до спасяването на човешки животи и безспорно ще спести на много шофьори десетки хиляди долари юридически такси и разходи за ремонт на превозни средства.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!