Иновацията на Delphi Technologies и TomTom осигурява икономия на гориво от над 10 % при леките автомобили

28 август 2020, 13:00

  • Комбинираният софтуерен пакет може да осигури значителна възвръщаемост в реалния свят с малко или без въздействие върху времето на шофиране, предпочитаните маршрути или опитът при шофиране.
  • Иновативната технология дава на производителите платформа, създадена да се адаптира към промените в задвижването, автономността и свързаността.

Delphi Technologies PLC, пионери в задвижващите технологии, заедно с TomTom, специалистът по локални технологии, заявиха, че в реалния свят с използването на модерни системи за помощ на водача, комбинирани с данни за картографиране в реално време и оптимизация на задвижващия софтуер, може да се осигури икономия на гориво от над 10 %. Използването на тази софтуерна технология може да намали разходите чрез използване на оборудването, което се намира в превозните средства днес, без да се компрометират времето за шофиране или предпочитаните маршрути.

Резултатите бяха постигнати чрез пътни тестове на прототипа за интелигентното шофиране на Delphi Technologies, използвайки ADAS картата на TomTom. Тестването включваше редица смесени маршрути, за да се потвърдят предимствата на икономията на гориво на системата при различни реални условия на шофиране. Картата на TomTom ADAS предоставя обогатени, много точни данни за ограниченията на скоростта, информация за лентата, наклон, завои на пътя и пътни знаци. Софтуерният пакет за интелигентно шофиране на Delphi Technologies, заедно с данните на TomTom, помага на задвижващата система на автомобила да подобри скоростта и контрола, като предвижда ситуацията на пътя напред, като по този начин намалява консумацията на енергия.

Тестването върху 48-волтовия хибриден прототип на леки автомобили показа, че времето за шофиране остава до голяма степен еднакво, както с, така и без интелигентно шофиране. И все пак, ефективността на задвижването беше значително подобрена, когато беше активирана картата TomTom ADAS. Проведени с различни шофьори, които са избрали предпочитаните от тях маршрути, тестването също демонстрира адаптивността и капацитета на системата за представяне на резултати, без компромиси с опита при шофиране.

„Картата на TomTom ADAS е изпитана, изпитана и доказана технология, подпомагаща над 1,5 милиона автоматизирани превозни средства за безопасност и комфорт при шофиране по целия свят днес“, казва Вилем Стрийбош, ръководител на автономното шофиране в TomTom. „Нашето сътрудничество с Delphi Technologies показва, че последното поколение на нашата висококачествена ADAS технология може драстично да намали текущите разходи, като намали разхода на гориво.“

Комплектът за интелигентно шофиране функционира като технология на наслагване към адаптивен круиз контрол (ACC), като водачът може да включи системата по желание. Той използва данните на TomTom за предварително конфигуриране на цялото пътуване, като активно настройва скоростта на превозното средство за най-доброто възможно енергоспестяващо представяне в прави участъци и завои, както и използване на бордови камери и технология за дистанционно наблюдение за отчитане на местния трафик.

Комплектът е проектиран да бъде хардуерно неутрален, което означава, че е съвместим с почти всяко превозно средство, което използва автономни и свързани технологии. Той може също да бъде интегриран във всички видове задвижващи системи. Възможностите му за съвместимост и интеграция го правят перфектно да се свързва с ADAS и доставчици на навигация като TomTom.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!