Подобрената функция за “Визуална проверка” прави инструмента e-Videns още по-всеобхватен, гъвкав и лесен за използване

28 септември 2020, 7:00

DENSO пусна най-новата версия на своята система за инспекция на превозни средства e-Videns. Новата актуализация не само увеличава скоростта и покритието на инструмента, но също така позволява на техниците да персонализират изцяло проверката, като избират между различните модули, приспособяват контролния списък и поръчка, за да отговарят на превозното средство и наличното време.

Основно за актуализацията е цялостната преработка на инструмента „Обиколка“, който сега е с марката „Визуална проверка“. Значително разширена от предишния си облик, Visual Inspection дава на техниците задълбочен контролен списък от повече от 100 части за проверка за износване, обхващащи различни категории: обща поддръжка и OEM поддръжка, проверка за приемане в сервиз и сезонни проверки, включително гуми.

Потребителите могат да изберат подходящото ниво на проверка от меню с цветно кодиране, предлагащо четири основни опции: проверка на сервизната поддръжка, лятна проверка, зимна проверка и проверка при приемане в сервиза.

Нито един модул не е задължителен – потребителят има пълен контрол върху това кои видове проверки се прилагат и в какъв ред. В резултат на това „Визуалната проверка“ е изключително гъвкав инструмент, подходящ за всяка форма на оценка на превозното средство, независимо дали се извършва от механици или от дилъри, които искат да проверят състоянието на превозни средства за бартерни сделки.

Освен това обхватът му е разширен, за да включи приблизително 98% от европейския автопарк (бензинови автомобили след 2003 г. и дизелови автомобили след 2006 г.), с опции за избор, включително VIN, регистрационен номер или марка / модел, за да улесни потребителите да намерят правилното превозно средство.

Въпреки изчерпателния си характер, той е бърз и лесен за използване: проверките могат да отнемат само 12 минути и дори пълна проверка, включваща целия контролен списък, може да бъде завършена за един час.

Редовни актуализации

Пусната за първи път през 2018 г., e-Videns е софтуерна система за цялостна проверка на превозното средство за независимия следпродажбен пазар, известна със способността си да управлява всеки аспект на процеса – включително интервю с водача, сканиране на системата, визуална проверка, проверка на състоянието на двигателя и отчитане. Тя взаимодейства директно с наличните системи на превозното средство за кодове за грешки, следи живи данните от двигателя при различни условия на работа и дава на техниците същите функции за нулиране като оборудването на OE, което означава, че не е необходимо да преминават към специална програма след приключване на проверките. e-Videns също така въвежда клиента в течението на напредъка и резултатите от инспекцията, позволявайки на сервизите да предоставят лесен за четене отчет, достъпен чрез облак.

e-Videns вече има репутацията на иновация и това е отразено в редовните актуализации, които системата получава. Още от пускането на пазара тя разшири своята езикова поддръжка, за да обхване 15 езика, и добави функционалност за нулиране на сервизния интервал – включително време за обслужване и пробег, време и пробег на маслото и спирачки – и диагностично нулиране на кодове за грешки. По-нататъшни нови функции непрекъснато се разработват, което означава, че потребителите винаги могат да очакват да получат допълнителни ползи от инструмента.

Жерард Магиелсен, главен инженер в DENSO, каза: „Винаги сме се гордеели с ненадминатата функционалност и гъвкавост, която e-Videns предоставя, като позволява на механиците да работят с частите на DENSO с ОЕ качество и ефективно и разбираемо да обслужват клиента.

„Това, с което се гордеем най-много, е, че e-Videns продължава да се подобрява и да се възползва от новите технологични разработки, за да донесе още повече ползи за сервизите. Разгръщането на разширената „Визуална проверка“ гарантира, че e-Videns ще остане най-модерният инструмент от този тип.”

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!