Интелигентна климатична система на MAHLE: намаляване на финия прах в купето

28 септември 2020, 13:00

MAHLE разработи интелигентна климатична система в подкрепа в борбата с фините частици в кабината на автомобила. Основната му иновативна характеристика е интегрирането на сензори за фини частици директно в климатичната система. Тъй като това дава на сензорите незабавен достъп както до въздуха в кабината, така и до външния въздух, климатичната система може да реагира бързо и прецизно на променящите се нива на замърсяване и да използва подходящата стратегия, за да поддържа въздуха в автомобила чист. Новото решение на MAHLE предлага няколко предимства в сравнение с други системи, предлагани на пазара: благодарение на функционалната интеграция в климатичната система, решението е по-компактно, по-леко и по-евтино. За тази цел MAHLE завърши своята иновативна концепция с новоразработени филтри за фини прахови частици, които предлагат още по-голяма ефективност.

  • Директно интегриране на сензори за фини частици в климатичната система
  • По този начин климатичната система може да реагира по-бързо и по-точно
  • Чрез обединяване на функции, интелигентната климатична система на MAHLE е по-компактна, по-лека и по-евтина
  • Новоразработените филтри за фини частици допълват концепцията

„Клиентите ще открият, че въздухът в кабината на автомобила е забележимо по-чист и стойностите на фините частици в автомобила са по-ниски благодарение на новата ни интелигентна климатична система“, обяснява Лоран Арт, директор Advanced Engineering Thermal Management в MAHLE. „Освен това тази нова система им позволява да проверяват качеството на въздуха в автомобила в реално време.“

Съществуващите решения измерват нивото на замърсяване с помощта на сложен самостоятелен сензор или набор от сензори, който е или често е свързан чрез маркучи към централното отопление, вентилация и климатизация (HVAC).

Ново поколение филтри за фини частици

Във връзка с иновативната си концепция за сензори, MAHLE разработи ново поколение филтри за фини частици. Високият капацитет за извличане на прах, показан от тези филтри, е почти постоянен през целия им живот, осигурявайки добър въздух в кабината в дългосрочен план. Фините частици, твърдите частици, вредните газове и миризмите на околната среда във входящия въздух се отстраняват надеждно от кабината на автомобила. Типични частици като спирачен прах, дизелови сажди и остатъци от гуми, които се произвеждат от движението по пътя, не влизат в кабината. Сензорите, интегрирани в интелигентната климатична система от MAHLE, също осигуряват оптимален експлоатационен живот на филтърните елементи. Освен това филтърът предпазва компонентите в климатичната система от излагане на замърсен въздух.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!