ZF печели награда на Nissan за технология на камера, поддържаща автоматизирани функции

2 октомври 2020, 7:00

  • ZF получи наградата като признание за високи постижения в развитието на усъвършенствани технологии на камерата
  • Съвременната камера Tri-Cam на ZF поддържа технологията ProPILOT 2.0 на Nissan
  • Това е третото признание на ZF за награда за иновации от Nissan за технологията на камерата

ZF получи наградата за иновации на Nissan за 2020 г. с технологията си Tri-cam, първата интелигентна камера с три обектива, разработена за автомобилния пазар и проектирана да предоставя усъвършенствани функции за безопасност и автоматизирано шофиране.

„Благодарим на Nissan за тази престижна награда и възможността да допринесем за иновативни системи като ProPILOT 2.0,“ каза Волф-Хенинг Шайдер , главен изпълнителен директор на ZF Friedrichshafen AG. ZF очаква да продължи да помага за разработването и поддържането на модерни технологии за безопасност и автоматизирано шофиране за световните производители на автомобили. ”

Това е третата награда за иновации на ZF в знак на признание за технологичните разработки на камерата с Nissan от 2014 г. насам.

Иновативният Tri-Cam е част от семейството камери на ZF S-Cam4. Той добавя телефото обектив с 28° зрително поле за подобрено засичане на дълги разстояния и обектив с рибешко око със зрително поле 150° за подобрено засичане на къси разстояния. Това позволява подобрено откриване на обект на далечни разстояния в допълнение към подобрени възможности за засичане на къси разстояния за усъвършенствана производителност в първокласни приложения ADAS, по-специално за полуавтоматизирани функции на шофиране, включително Highway Driving Assist и Traffic Jam Assist.

Компактният и гъвкав механичен дизайн прави Tri-cam на ZF най-малката интелигентна камера с много обективи, предлагана в момента на пазара, и подчертава експертния опит на ZF за високо прецизна интеграция на мехатронни / зрителни функции. Тя изисква изключително сложна координация на изгледите на обектива на камерата, като се използват вътрешни и външни калибрирания, за да се осигурят точни измервания на обхвата и разстоянието.

ProPILOT 2.0 е революционна технология за автономно задвижване, предназначена за използване на магистрала в многолентов трафик. Nissan е първият японски автомобилен производител, който въведе комбинация от кормилно управление, ускоряване и спиране, която при подходящи условия може да се управлява в напълно автоматичен режим, облекчавайки натоварването на водача при интензивен магистрален трафик и дълги пътувания до работното място и в градски трафик. Конфигурацията с три лещи, предлагаща по-широки и по-дълги зрителни полета, позволява по-сложни и прецизни функции.

Тази награда също така подчертава успеха на подхода на See, Think and Act на ZF, който позволява усъвършенствана безопасност и автоматизирани функции, тъй като ZF продължава да развива пълния си набор от сензори (камера, радар и лидар), електронни контролни устройства (Pro AI и Safety Domain ECU) и интелигентни механични системи (системи за управление, спирачки и активно окачване), които могат точно да управляват превозни средства в пилотиран или автоматизиран режим.

ZF е световен лидер в проектирането, разработването и предлагането на перспективни технологии на камерата и доставя на повече от дузина водещи автомобилни производители.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!