Бърз поглед на изследванията и разработките на KYB

3 октомври 2020, 8:00

С над 100 години опит в хидравликата идва богат набор от знания и опит. Това включва физическа оценка на комфорта и характеристиките на возията от опитни шофьори, технология за прогнозиране на поведението на превозното средство чрез компютърни симулации, базиран на статистически анализ и др. Сега KYB използва следващото поколение изкуствен интелект, за да ускори и подобри анализа на огромното количество данни, събрани по време на разработването, тестването и производството на продукти.

Попитахме екипа на KYB за изследвания и разработки за изкуствен интелект (AI) и някои от техните най-нови технологични разработки:

Как KYB използва AI технология за основното развитие на технологията на амортисьорите?

В областта на технологиите е важно да сортирате огромно количество данни и да ги превърнете в информация с техническо значение. За да направи това, отделът за подобряване на цифровата трансформация на KYB изгражда IoT платформа, която използва облачна технология за бързо, безопасно и икономично събиране, анализиране и визуализиране на огромни количества данни. Използваме AI технология като ядро ​​на платформата.

AI не е магическа технология, при която ако въведем данните, ще излезе необходимата информация на потребителя. Силната страна на AI е ефективното и точно извличане на есенцията от огромни количества данни. Следователно е необходимо да се изберат данните, които да бъдат въведени, възползвайки се от дългогодишния опит и експертиза на KYB. Научихме точките, които изискват внимание при обема, поемащ ударите на амортисьора по време на превключване на посоката на движение и високочестотната зона на компресия / разширение на пружината по време на ускорението. От тези точки можем да използваме AI за извличане на съответните характеристики, открити в управлението с „обръщане на данните на превозното средство“ и сцепление на пътя с „данни за движение върху неравни повърхностни“.

Разкажете ни за технологията на KYB ProsmoothTM  и регулирането на добавките на хидравличните течности?

Нашият екип проведе експерименти при шофиране с до 600 различни комбинации от масло и компоненти, за да събере огромни количества данни, заедно с докладите за оценка на нашите квалифицирани инженери по тестване. Подготвихме хидравлична течност и плъзгащи се части на амортисьори с различни характеристики, сменяхме компонентите огромен брой пъти, като физически оценяваме превозните средства в отговор на вкусовете и изискванията на клиентите.

Разликата между физическата оценка и действителното поведение на превозното средство беше анализирана, за да се определи връзката между оценките на тестови изпитвания, оценките на отделните компоненти и елементи. Определихме основната причина за характеристиките на триене, които влияят на усещането за каране, което доведе до старта на KYB ProsmoothTM. Вътрешното триене на амортисьора се контролира чрез използване на новоразработени материали за плъзгащи се части и технология за регулиране на добавките на хидравличната течност. Този продукт осигурява както луксозно каране, така и превъзходно завиване.

Подобрената комбинация от возене, усещане за пътя и сцепление първоначално се използва от отдела за моторни спортове на KYB, където повишават производителността на състезателните амортисьори. С въвеждането на AI технологията на KYB ще означава, че можем да тестваме още повече, като събираме и анализираме голям обем от данни по-бързо и по-точно, като даваме на нашите инженери насока за подобряване на този авангарден продукт.

Какви бъдещи тенденции вижда KYB при производителите на превозни средства?

Огромният брой джипове и нарастването на автономното шофиране и електрическите превозни средства подтикват производителите на превозни средства да променят мнението си за амортисьорите. За много производители на превозни средства комфортът сега се превръща в приоритет. В допълнение към това, намаляването на теглото не е толкова важно, колкото преди няколко години, поради повишената ефективност на превозното средство и броя на превозните средства, които сега са напълно електрически или оборудвани с хибридна технология. За електрическите превозни средства размерът на окачването също е фактор, дължащ се на размера и разположението на батериите, както се вижда от скорошното сътрудничество между KYB и REE за създаване на окачване.

За по-основния сегмент превозни средства можем да предвидим внедряването на пасивни допълнителни системи като ADC (зависими от честотата системи) и хидравлични ограничители (прогресивни хидравлични възглавници), неотдавна наградената разработка на KYB с PSA. За средните сегменти тенденцията ще бъде да се използва променливо затихване в прости конфигурации (2 режима за затихване, избрани автоматично или ръчно), а за по-високи сегменти системи като KYB Intelligent Damping Control ще бъде тенденцията с 1 клапан или 2 клапана (в топ сегменти), в комбинация с технология за сканиране на пътищата, както се вижда от скорошната разработка на KYB за OE с Lexus, Toyota и PSA.

Следващата стъпка е активното окачване, въпреки че масовото внедряване на тази технология не предстои. Това активно окачване осигурява много различни функции, включително контрол на вибрациите, контрол на положението на купето, който намалява завъртането, гмуркане и клякане, контрол на характеристиките на кормилното управление и контрол на височината на купето за максимална аеродинамична ефективност.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!