BorgWarner завършва придобиването на Delphi Technologies

8 октомври 2020, 7:00

  • Укрепва възможностите и мащаба на слаботоковата и силовата електроника
  • Позиционира BorgWarner за по-голям растеж в набиращите скорост електрифицирани задвижващи системи
  • Подобрява бизнеса с ДВГ, товарни превозни средства и следпродажбени услуги

BorgWarner Inc. обяви, че е приключила придобиването на Delphi Technologies. Очаква се комбинацията от BorgWarner и Delphi Technologies да укрепи електрониката и продуктите на силовата електроника, създавайки лидер в електрифицираните задвижващи системи. BorgWarner вярва, че е в добра позиция да се възползва от бъдещата миграция на задвижванията.

“Имаме удоволствието да завършим придобиването на Delphi Technologies”, каза Фредерик Лисалде, президент и главен изпълнителен директор на BorgWarner. Очакваме, че комбинацията ще укрепи и бизнеса ни с товарни превозни средства и следпродажбено обслужване. Приветстваме колегите от Delphi Technologies по целия свят в екипа на BorgWarner и сме развълнувани от възможностите, които имаме заедно за справяне с пазарните тенденции към електрификация. Аз съм горд с нашата глобална работна сила, включително екипите ни за планиране на интеграцията, за водене на бизнеса напред, докато се справяхме с пандемията и ги полагахме на здрава основа. Имам голямата увереност, че това придобиване е от значителна полза за нашите акционери, клиенти и доставчици.”

Убедителни стратегически и финансови ползи:

С обединяването на BorgWarner и Delphi Technologies заедно се очаква:

  • Засилване на позициите в електрониката, създавайки лидер в областта на електрифицираните системи. Delphi Technologies обединява водещи в индустрията технологии за силова електроника и талант, с утвърдена база за производство, доставки и клиенти. Комбинираната компания ще предложи на клиентите набор от интегрирани и самостоятелни предложения за продукти на силовата електроника (включително инвертори с високо напрежение, преобразуватели, бордови зарядни устройства и системи за управление на батериите) и възможности (включително софтуер, системна интеграция и управление на топлината).
  • Подобряване на бизнеса на BorgWarner при двигателите с изгаряне, товарни превозни средства и вторичен пазар . Гамата на продуктите за задвижване с гориво на Delphi Technologies допълва иновативното портфолио на BorgWarner, което е фокусирано върху чисти технологии за повишаване на ефективността на съвременните автомобили с ДВГ. Добавянето на товарните превозни средства на Delphi Technologies и следпродажбено обслужване води до по-голям баланс между леките автомобили, камионите и вторичния пазар. Клиентите в световен мащаб ще продължат да се възползват от обширно портфолио от резервни части, услуги, инструменти за диагностика и тестово оборудване с качество на BorgWarner и Delphi Technologies. Като марка на BorgWarner, Delphi Technologies Aftermarket ще запази своята идентичност, а клиентите по целия свят ще могат да разчитат на своите доверени контакти за продажби и поддръжка на клиентско обслужване.

Завършването на сделката следва одобрение от акционерите на Delphi Technologies, получаване на необходимите регулаторни одобрения, удовлетворяване на определени условия, свързани със задлъжнялостта на Delphi Technologies, и удовлетворяване или отказ от обичайните условия на закриване. Във връзка с приключването на тази сделка, обикновените акции на Delphi Technologies ще престанат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!