Hitachi Automotive Systems разработи нова автоматична ръчна спирачка

12 октомври 2020, 13:00

Новата система е особено подходяща за пикапи, джипове и лекотоварни превозни средства

Hitachi Automotive Systems, Ltd. представя нова усилена автоматична ръчна спирачка, специално проектирана за пикапи, микробуси, джипове и лекотоварни автомобили.

Разработена от Brake Business Unit на компанията в Европа, новата спирачна система вече се произвежда в Северна Америка и Европа. Няколко клиенти на Hitachi Automotive Systems представиха новата спирачна система в новите превозни средства през септември в Европа и октомври в Северна Америка.
Автоматичните паркинг спирачки представляват повече от 25 процента от световния пазар за ръчни спирачки и тяхната популярност продължава да расте. С придобиването си през миналата година на Chassis Brakes International, Hitachi Automotive Systems вече е третият по големина доставчик на автоматични спирачки за паркиране в световен мащаб въз основа на анализа на пазара на компанията.

Новата спирачна система е подходяща за различни пикапи, микробуси, джипове и лекотоварни превозни средства с тегло на превозно средство около или под 3,5 тона. Тя предлага значително предимство в теглото в сравнение с други системи, където може да спести три или повече килограма.

„Новата ни система се възползва от най-новите разработки в областта на безопасността и управлението на системата и разширява използването на тази технология в много по-широка гама от превозни средства“, каза Бернд Шемер, ръководител на отдел „Спирачен бизнес“ в Hitachi Automotive Systems.

Schemer отбеляза, че в допълнение към спестяването на тегло автоматизираните спирачки за паркиране на Hitachi предоставят на производителите и множество други предимства като подобрена безопасност, стабилност и функции за автономно шофиране, включително автоматизирано паркиране без водач. Hitachi APB също са ги оптимизирали съобразно изискванията за бъдеща електронна мобилност по отношение на шум и вибрации.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!