Continental си сътрудничи със стартъп компания за индустриализация на лидар за дълги разстояния

28 октомври 2020, 13:00

Сред десетки лидарни компании, новаторски технологии, които помагат за развитие на автономните превозни средства, много от тях могат да създадат прототипи, които ефективно функционират. Малцина имат производствени договори, които проправят пътя към масовото производство. Стартъпът Lidar AEye се присъедини към редиците на последните във вторник.

Глобалният доставчик Continental заяви, че е придобил миноритарен дял в AEye. Заедно двете компании възнамеряват да разработят съвместно сензорите и да ги подготвят за автомобилно производство до 2024 г. Условията на инвестицията не са разкрити.

Допълнителни подробности за първия автомобилен производител, който ще използва сензорите, се очакват още следващия месец, каза говорител на Continental.

Continental усъвършенства лидар с малък обсег, но казва, че е необходимо да допълни тази технология с възможност за възприемане на обекти на далечни разстояния. AEye казва, че неговият лидар може да открива превозни средства на разстояние 300 метра и пешеходци на 200 метра.

Такива разстояния биха били полезни за автономни магистрални приложения. Continental казва, че сензорите AEye са предназначени за автоматизирани системи за управление, които работят на ниво 3 или по-висока автоматизация – тези, при които хората или машините могат да обменят отговорност за експлоатацията на превозното средство или тези, в които компютрите поемат цялата отговорност за шофиране от тръгването до местоназначение.

„Сега разполагаме с оптимални лидарни технологии с дълъг и малък обсег от световна класа под един покрив“, каза Франк Петцник, ръководител на бизнес подразделението за модерни системи за подпомагане на водача на Continental. “Това ни поставя в силна позиция да покрием пълната околна среда на автомобила.”

Основана през 2013 г., AEye е събрала $ 59,4 милиона преди неразкритата инвестиция на Continental. Airbus Ventures и Intel Capital са сред другите инвеститори на AEye.

Continental се нарежда на 4-то място в списъка на топ 100 на глобалните доставчици с продажби в световен мащаб на автомобилни производители от $ 35,3 милиарда през фискалната си 2019 година.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!