HELLA предлага богата електронна продуктова гама

31 октомври 2020, 8:00

Въпреки че HELLA за пръв път стартира в електрическото осветление през далечната 1899 г., днес тя се превърна в неразделен доставчик на решения за електроника на превозните средства.

Броят и сложността на електронните компоненти, използвани в превозните средства, се увеличават през последните няколко години. До 30 процента от стойността на добре оборудвания нов автомобил се свежда до неговите електрически и по-важното – неговите електронни системи.

Това не е въпрос на мода, а резултат от нарастващите изисквания на потребителите за безопасност, удобство и развлечение. Обаче всичко, инсталирано в автомобил, може да се развали някой ден.

През 2007 г. ADAC определи, че 52% от всички повреди са причинени от дефектен софтуер или електроника. До 2021 г. експертите прогнозират, че тази цифра ще бъде над 60 процента. Междувременно нуждата от компетентна диагностика, електронни резервни части и технически услуги е най-високата за всички времена досега.

Разширяването на продуктовото портфолио на HELLA варира от сложна електроника, като централни блокове за управление и системи за достъп, до различни електронни компоненти, включително сензори и вакуумни помпи.

В допълнение, HELLA е индустриален лидер в бързо разрастващите се сегменти на системите за управление на мощността и помощ на водачите (ADAS), предлагащ широк спектър от атрактивни иновации.

И тъй като съвременните двигатели не биха се представили безпроблемно без тях, перфектно функциониращите сензори на HELLA дават на системата за управление на двигателя надеждно измерени стойности за перфектен комфорт и безопасност при шофиране.

Като един постоянен индикатор за безопасност, HELLA PAGID се гордее със своите сензори за скорост на колелата (ABS). В допълнение, портфолиото от електроника на HELLA предлага перфектното решение, предоставящо опита на оригиналното оборудване (OE) със задвижващи механизми, запалителни бобини, EGR клапани, дроселови клапа, позициониращи елементи за централно заключване и превключващи клапани.

В разработващите проекти на HELLA винаги се акцентира върху продукти, които повишават безопасността и комфорта на водача. В тази категория е включен сензорът за дъжд / светлина за предните стъкла.

Автоматичният превключвател на чистачките освобождава водача от необходимостта да задейства съответните лостове, а вграденият сензор за светлина контролира включването и изключването на късите светлини, когато се сблъсква с различни условия на осветление или по време на шофиране в тунели.

С по-нататъшното развитие на 77GHz и 24GHz радарна технология, HELLA демонстрира и високото си ниво на опит в областта на технологията на радарните сензори. Компактният дизайн на сензора създава нови възможности за интеграция, като например странични на автомобила.

Това позволява 360 ° оглед за разпознаване на околната среда за идентифициране на движещи се обекти около превозното средство, като пешеходци или дори статични обекти. Това е важна характеристика за безопасност, особено в среди, които изискват откриване на сляпо място.

Експертният опит и ноу-хау на HELLA OE се прехвърлят в сегмента за следпродажбено обслужване с обширно продуктово портфолио и широко покритие на превозните средства.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!