Subaru Forester: индикаторът за налягане на двигателното масло свети по време на шофиране

12 ноември 2020, 7:00

Компанията Autodata създава ръководството Autodocta, където са представени решения на често срещани, но трудни за диагностика автомобилни проблеми. Днес представяме проблем за Subaru Forester с двигател 2.0 от 2013 година.

Въпрос:

Имаме проблем със Subaru Forester 2.0 от 2013 г., при който светва предупредителната лампа за налягане на двигателното масло, въпреки правилното ниво и налягане на маслото. Не са записани кодове за грешки. Моля, помогнете ни.

фиг. 1.1

Отговор:

Тази неизправност се отнася до няколко модела Subaru с FB код на двигателя. Причинява се от лошо проектиран защитен капак на превключвателя на предупредителната лампа за налягане на маслото, който допуска навлизане на вода, последвано от късо съединение. Проверете превключвателя на предупредителната лампа за налягане на маслото Сменете го, ако е необходимо. Почистете старателно щепсела на кабелния сноп на превключвателя на предупредителната лампа за налягане на маслото. Инсталирайте нова версия на капака на превключвателя на лампата за налягане на маслото, наличен в отдела за резервни части на Subaru, фиг. 1.1. Това трябва да реши проблема.

Може да поръчате своя достъп до Autodata тук.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!