Множество награди за превозни средства с интегриранo eлектрическо задвижване от Vitesco Technologies

14 ноември 2020, 8:00

  • „Златен волан 2020“ за новия Opel Corsa-e с eлектрическо задвижване на Vitesco Technologies.
  • Peugeot e-208 със същата задвижваща система вече беше е обявен за „Най-добрият електрически автомобил на Великобритания 2020“.
  • И в двата случая журито определи системата за задвижване на автомобилите като a основен фактор за техния успех.

Във Vitesco Technologies, водещ международен доставчик на модерни технологии за задвижващите системи и решения за електрификация, историята на успеха на интегрираната електрическа ос в задвижващата система продължава. Две електрически коли, оборудвани с двигател и силова електроника от Vitesco Technologies вече са удостоени с престижни награди. Новият Opel Corsa-e спечели наградата „Златен Волан 2020 “в категорията малки автомобили. Докато през октомври, Peugeot e-208 – който се отличава със същата електрическа система на задвижване – беше обявен за „Най-добрият електрически автомобил на Великобритания 2020“.

И двете журита обясниха, че системата за задвижване и следователно характеристиките на шофирането на автомобилите изиграха решаваща роля за тяхното решение.

„Споделяме радостта на нашите клиенти от получаването на тези значими награди и сме горди, че допринесохме за техния успех с нашите продукти ”, каза Андреас Волф, главен изпълнителен директор на Vitesco Technologies. „Това е следващо доказателство, че следваме правилната стратегия.”

Златният волан – представен от изданията Bild, Auto Bild, Auto Week и Auto Express – е редовния календар за награди от 1976 г. Журито похвали Corsa-e, като каза, че „Освен качеството и комфорта си, задвижващата система е особено важна и впечатляваща. “14-те съдии – включително състезателните пилоти Hans-Joachim Stuck, Daniel Abt и Joachim Winkelhock – заявиха, че Corsa-e е „Пъргав, тих и ясен номер едно за трансмисията.“ Следователно системата за задвижването е оказала успешно пазарно въздействие, което според данни на Opel е най-продаваният малък автомобил в Германия през последните три месеца.

Още през октомври Peugeot e-208 със същото електрическо задвижване система, беше обявен за най-добрия електрически автомобил на Великобритания 2020 г. Това беше най-новото издание на награда, връчвана в продължение на много години от редакторите на Autocar, чийто издател го описва като едно от най-старите списания за автомобили в света. Като една от причините журито посочи удоволствието от шофирането. e-208 победи: „Изглежда страхотно, представя се силно, забавно е да шофирате и е на добри цени за EV, плюс това има достатъчен обхват, за да нямате притеснения,” обобщиха те.

„Признанието от опитното жури, спечелено от двете популярни малки коли ни показва преди всичко, че задвижващите оси от Vitesco не само доставят изключително забавление при шофиране, но и помагат да направят електрическото шофиране достъпно “, казва Томас Стърле, изпълнителен вицепрезидент по технологиите за електрификация във Vitesco Technologies.

Най-добър в класа за плътност на мощността, размер и тегло

Електрическото задвижване, което интегрира двигателя и инвертора и в двата модела, се предлага с мощности от 100 до 150 kW. По-мощният вариант на новата система – развиваща 150 кВт и максимален въртящ момент от 310 Nm – е сравним с конвенционалния 2-литров турбодизелов двигател. Това означава, че електронното устройство се класира в най-добрите в класа си по стойности за плътност на мощността, размер и тегло.

Vitesco Technologies предлага пълни системи за електрификация от един източник. Портфолиото на компанията варира от 48 волта напълно електрифицирани технологии и ключови компоненти за хибридни задвижвания и задвижващи системи за електрически превозни средства.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!