Febi: внимавайте за скъсване на пробката за източване на маслото

17 ноември 2020, 7:00

Различните модели на Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Citroën, Fiat, Ford, Lancia, Opel, Peugeot, Saab и Suzuki  имат проблеми с оригиналната пробка за източване. Случва се пробката да се счупи, което може да доведе много неприятности.

Оригиналната пробка за източване на масло се скъсва по делителната повърхност на главата и резбата (фиг. 1), което носи висок риск от изпадане от масления картер. Тази ситуация от своя страна заплашва да изтече маслото от двигателя, което да доведе до сериозни щети. Освен това, разлятото по пътя масло представлява голяма опасност за останалите участници в движението.

Многократното разхлабване и затягане на една и съща пробка по време на рутинна поддръжка отслабва материала, от който е направена частта. Затягането с твърде висок въртящ момент допълнително ускорява този процес.

Решението

За да се предотврати тази ситуация, febi препоръчва да се използва нова пробка за източване при всяка смяна на маслото и също така да се затегне до въртящия момент, препоръчан от производителя на автомобила.

Възможно е да се използват пробки febi №. 48876 04572, 109717.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!