LIQUI MOLY замества микропластика с биологичен абразив в екологичен препарат за почистване на ръце

18 декември 2018, 9:00

LIQUI MOLY направи препаратът за почистване на ръце по-екологичен. Новата формула, използвана от германските специалисти по автомобилни химикали е без абразиви, направени от микропластика. Вместо това се използва биологичен абразив: царевично брашно.

Грижата за кожата е важна, особено при работни места, където кожата е подложена на стрес. Това със сигурност се отнася за търговията и ремонта на автомобили. Кожните болести са най-важните, свързани с работата заболявания и дори може да причини неработоспособност. Ето защо защитните мерки като измиване на ръцете са толкова важни. Почистващият препарат за ръце LIQUI MOLY е особено мек, неутрален за кожата и е много ефективен: дори премахва тежкото замърсяване като масло, катран, битум и печатарско мастило.

Той не е просто нежен за кожата: благодарение на новата формула, вече е по-екологичен: почистването се извършва без абразиви, изработени от пластмаса. В зависимост от типа и плътността на пластмасата, възможно е така наречените микропластични частици да намерят своето място в естествения цикъл на водата чрез отпадъчна вода, което означава, че може да се окажат в хранителната верига на хората. Всъщност предходната формула за почистване на ръце LIQUI MOLY е безвредна, защото нейните абразиви са изработени от полиуретан и имат по-висока плътност от водата, което означава, че те се елиминират в пречиствателните станции за отпадъчни води. „Но за нашата нова формула ние умишлено сме избрали царевично брашно – биологичен абразивен агент“, обяснява Дейвид Кайзър.

Царевичното брашно от царевица предлага предимства в сравнение с ореховите черупки, които са често използван биологичен абразив. „Обвивките могат да бъдат с остри ръбове, когато се използват като абразиви, така че те са по-малко нежни към кожата, в сравнение с брашното“, обяснява ръководителят на разработката на LIQUI MOLY. Нещо повече, черупките от орехи трябва да преминат сложна химическа процедура, за да се намали съдържанието на мазнини в продукта и да се повиши неговата рН стойност. Това се прави чрез избелване с използване на водороден пероксид и накисване в алкален разтвор. „Така че царевичното брашно  определено е предпочитаният екологичен вариант“, казва Дейвид Кайзер.

Тъй като брашното се получава единствено от разбити царевични кочани, няма загуба на фуражи или хранителни ресурси. „Това е ключов аспект при избора на биологичен абразив“, казва експертът на LIQUI MOLY.

Източник: www.liqui-moly.com

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!