Буталата от MAHLE – за да пали двигателя безпроблемно

29 януари 2019, 13:00

Изискванията към буталата са изключително високи

До 2600°C в горивната камера и 250 бара при запалване: работните условия за буталото са безпощадни. И те стават още по-трудни, с нарастващите скорости на двигателя и по-дългия ход. В същото време буталата трябва да са по-леки, по-добре да уплътняват, да консумират по-малко масло и да работят напълно надеждно при изключително студени и горещи условия. За приложение в товарните автомобили те дори трябва да продължат да работят повече от милион километра. Накратко, има по-лесни работни места.

Оптималното бутало за всеки двигател

Буталата ECOFORM® произведени с въртяща  се леярска сърцевина

Оптимизирано тегло – за бутала за бензиновите двигатели на леки автомобили: ниско тегло и висока конструктивна якост благодарение на специалната технология за леене.

Бутала MONOTHERM

Еднокомпонентни ковани стоманени бутала за налягане от 200 бара и повече. Вариантът с къс бутален болт и свързана пола е малко по-тежък от алуминиево бутало.

Буталата FERROTHERM®

Стоманената глава на буталото е подвижно свързана към алуминиевата престилка чрез буталния болт. Изключително здрав, с ниско износване, идеален за ниски емисии в силно натоварени дизелови двигатели.

Двутактови бутала

Бутала от специални алуминиеви сплави. Те са устойчиви на високите механични и термични натоварвания на двутактови двигатели.

Отляти бутала с твърда пола

Челото на буталото, каналите за буталните пръстени и полата образуват здрав модул за дълъг експлоатационен живот при бензинови и дизелови двигатели с всякакъв работен обем.

Ковани бутала

По-голяма здравина от лятите бутала, което води до по-тънки стени и по-ниско тегло. Идеален за серийно производство и състезателни двигатели.

Буталата AUTOTHERMIK® / HYDROTHERMIK®

Много тихи бутала за двигатели за леки автомобили. В преминаването от зоната на буталните пръстени към полата са изработени жлебове.

Буталата AUTOTHERMATIK® / HYDROTHERMATIK®

Със стоманени ивици, но без прорези, те образуват едно тяло с по-голяма якост. Използват се предимно в бензинови и дизелови двигатели с голями мощности за леките автомобили.

Бутала с втулки за отворите за буталния болт

Специалният чугунен пръстен е надеждно свързан с материала на буталото, като по този начин се увеличава износоустойчивостта. Отворите имат висока товароносимост поради втулките, изработени от специални материали.

Бутала с охлаждащ канал

За особено високи експлоатационни температури: челото на буталото и зоната на буталните пръстени се охлаждат с помощта на масло, което преминава през канал.

Бутала Evotec

Бутала с асиметрични стени за по-малко тегло и по-голяма стабилност.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!