Интервю с президента и изпълнителен директор на GROUPAUTO International, Ханс Ейснер.

3 май 2019, 17:00

Президент и главен изпълнителен директор на GROUPAUTO International Ханс Ейснер, който предоставя качествени услуги на световния автомобилен пазар за резервни части, говори за гаражната мрежа на групата и инвестициите в телематиката на автомобилите, пред списание СЕО.

 

Създадена през 1990 г. като алианс от специалисти в бизнеса с резервни части във Франция, Испания и Германия, GROUPAUTO International се превърна в един от най-големите дистрибутори на резервни части в света, с членове в Южна Америка, Европа, Азия и Северна Америка.

Свързан с автосервизи и физически лица в повече от 65 страни, президентът и главен изпълнителен директор Ханс Айснер казва, че групата се ангажира да предоставя конкурентна алтернатива на услугите, предлагани от производителите на автомобили.

“Може да е трудно да се обясни защо този бизнес е толкова важен за хората, защото ние не купуваме и продаваме стоки в традиционен смисъл”, казва Ханс. „Но аз мисля, че хората трябва да знаят, че нашият растеж като организация идва от ангажирането на дистрибутори и мениджъри на оригинално оборудване по целия свят. Тъй като управляваме този бизнес по поръчка на членове на групата, ние не разпръскваме печалба; за тях и никой друг се преследва растеж на организацията. Мисля, че това ни прави толкова важни.”

Работейки в международен план с 50 производителя на ОЕМ, Ханс казва, че GROUPAUTO се откроява, защото се ангажира да доставя само оборудване, което е от най-високо качество за клиентите.

„Виждате, че не търсим нискобюджетни решения, защото нямаме стотици доставчици. Взаимодействаме само с OEM производители. Разбирам апетита за алтернативи, които са по-евтини, но не това правим. Ние предлагаме най-добрите услуги и части на конкурентна цена.”

 

Ханс е в автомобилния бизнес повече от три десетилетия и през това време е работил с различни производители на оригинално оборудване и водещи марки в Европа. Работейки с GROUPAUTO през последното десетилетие, той използва отношенията си с доставчици и партньори по целия свят, за да даде достъпна и висококачествена алтернатива на автомобилния пазар за резервни части. „GROUPAUTO съществува, за да подпомогне развитието на националните пазари на авточасти“, казва Ханс.

„Ние предлагаме портфолио от референтни доставчици и производители на оригинално оборудване от цял ​​свят, както и подпомагане на поддръжката на марката и отношенията между членовете. По този начин те могат да се съсредоточат върху това, в което са най-добри; доставяне на най-висококачествените части и услуги на шофьорите навсякъде.” Кариерата на Ханс в автомобилната индустрия е широкообхватна, като е заемал национални и международни мениджърски позиции по продажби и следпродажбени услуги през целия си професионален живот.

Започвайки като търговски представител с Gutbrod-Werke, производител на автомобили и машини в Германия, Ханс стига става управляващ директор на AlliedSignal през 1980 г., когато отговаря за германският пазар на резервни части за Bendix и Jurid. Той казва, че тогава за първи път се е запознал с GROUPAUTO, след като е предложил на компанията един от първите си договори за доставка. “Видях, че има потенциална и международна основа, но не беше най-силната сред конкурентите по това време.”

Впоследствие Ханс става управляващ директор на френския автомобилен доставчик Faurecia, управлявайки сделки с OEM и работи с други лидери в индустрията. След като се присъедини към TMD Friction през 2002 г. като вицепрезидент, Ханс се мести в GROUPAUTO през 2009 г., решен да разшири международното присъствие на групата. След назначаването си, GROUPAUTO започва да се ангажира тясно с региона на Източна Европа, разширявайки се в Южна Америка, Близкия изток и Северна Америка, и увеличава покритието от 20 на повече от 65 пазара. “Мисля, че можем уверено да кажем, че сме глобална група сега и съм доволен от присъствието ни в света заради това.” Ханс казва, че разширяването ще бъде важно за бъдещето на GROUPAUTO, защото „ние обменяме знанията през границите, което е от огромна полза както за нашия растеж, така и за нашите членове”.

 

“GROUPAUTO International е активен член на FIGIEFA (Международната федерация на дистрибуторите на автомобилни резервни части), група, която се застъпва за независимата конкуренция в автомобилния пазар на резервни части. Чрез насърчаване на конкуренцията с производителите на автомобили, FIGIEFA “гарантира на водачите правото да решават къде да се обслужват превозните средства и бъдат ремонтирани”.

 

Ханс казва, че развитието в Северна Америка е предоставило непосредствена полза за групата; последният му член, Genuine Parts Company, добави повече от 15 милиарда евро към текущия годишен оборот на групата от 12 милиарда евро. “Можете да добавите тези двама заедно и да видите, че това е голяма сума”, казва Ханс. Той обаче подчертава, че ползата от добавянето на нови членове не е чисто финансова.

“В група като нашата, достъпът и знанията, които получаваме, са безценни за това, което се опитваме да постигнем и ни отличава от конкурентите.” Освен това Ханс казва, че EUROGARAGE International и TOP TRUCK International – част от мрежата за сервизи на GROUPAUTO – дават възможност на членовете да предоставят водеща в индустрията техническа поддръжка на конкурентна цена.

„Те са две от най-големите вериги ремонтни сервизи в света управлявани от дистрибутори и ние се гордеем с тяхната отличителна марка, професионална репутация и отношения с OEM. Имената на тези концепции могат да се различават между регионите, но всеки следва същите стандарти и инструкции. Те са услуги с огромна стойност за групата и ни позволяват да се конкурираме по-активно с производителите на автомобили. ”

Под марката, EUROGARAGE International групата предлага на собствениците на автомобили и управителите на автопаркове алтернатива на услугите на оторизираните дилърства. Достъп до оригинално оборудване, глобалната мрежа от над 6,200 сервиза в 26 държави може да предостави достъпна, качествена помощ на своите членове. По същия начин, TOP TRUCK International – мрежата от гаражи на групата от 1400 сервиза в Европа и Южна Америка – донесе тази услуга за лекотоварни и тежкотоварни автомобили по целия свят.

“Така задържаме клиенти, дистрибутори, членове и доставчици. През последното десетилетие положих много усилия в това и повече от четири пъти увеличихме броя на сервизите, които оперираме оттогава. Мисля, че това е важна част от това, което прави тази група толкова значима.”

С нарастването на телематиката в областта на автомобилите, Ханс казва, че GROUPAUTO е наел специалисти, които да помогнат на бизнеса да разбере по-добре тази област. „Виждаме автомобили, които вече са свързани със сървъри, изпращат и получават данни. През последните две години в Европа започнахме да проучваме как да приложим тази технология в превозните средства. Това е вълнуващо за нас и показва много възможности за това, което можем да направим. ” GROUPAUTO е наясно, че телематиката и взаимосвързаността на автомобилите могат да се окажат заплаха за пазара на следпродажбено обслужване, въпреки потенциала. Робърт Стивънс, директор на гаражните мрежи и технологии на GROUPAUTO, заяви, че централизирано управляваните автопаркове ще „пренасочват” автомобили към сервизи, които са свързани с автомобилните производители, неволно заобикаляйки независими конкуренти. Имайки предвид това, GROUPAUTO заяви, че е от съществено значение да остане пред технологичния напредък в тази област.

„Ако автомобилът има телематична връзка с нас, нашите сервизи могат да анализират и диагностицират неговото текущо състояние, да прегледат каталожната информация и да препоръчат съответните възможности за ремонт и поддръжка. Искаме да можем да направим това и да използваме тази иновация. ” Въпреки трудностите, които телематиката носи в индустрията, Ханс е оптимист за потенциала. „Това е важно, защото може да ни предостави информация, която ще е от полза за бизнеса. Това е още една причина, поради която искаме да развием цяла мрежа, която ще ни позволи да управляваме пълни автопаркове, нещо което ще ни отдалечи от нашите конкуренти.”

„Никой друг няма нашата организация и глобално покритие от сервизи за камиони и леки автомобили и в момента никой не включва телематика“, ентусиазирано казва той. “Това е нещо, което ни помага да бъдем лидер в индустрията.”

Компанията се откроява, като дава структура на международния автомобилен пазар на резервни части. “Винаги е било необходимо и мисля, че националните дистрибутори винаги са се възползвали от група като нашата, която може да им помогне да се конкурират”, казва Ханс. Сега секторът вече достигна точка, където „услугите за ремонт предлагани от афтърмаркета доминират, заради взаимоотношенията, които сме подпомогнали. Мисля, че всички страни на пазара на резервни части са се стабилизирали и въпреки разногласията, има общи цели и споразумения, към които сега работим.” Днес мрежата на GROUPAUTO и възможността за осъществяване на трансгранични връзки го правят лидер в индустрията.

„Ние улесняваме международните връзки, за да можем да донесем достъпни и ефективни оригинални части за страни, които не се обслужват добре, когато клиентите са в неизгодно положение. Можем да отидем при нашите доставчици и партньори по целия свят и да осигурим пазар за марки, които клиентите могат да получат и имат доверие.” Ако Ханс иска читателите на Списание СЕО да знаят само едно нещо за GROUPAUTO, то групата е „ангажирана да работи с най-добрите доставчици и да осигурява висок стандарт на обслужване. Искаме да гарантираме, че работим в най-добрия интерес на нашите членове, като връщаме спестяванията като предимства за нашите членове. Мисля, че това е добра причина за хората да вярват в това, което правим.”

Източник: СЕО

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!