Nissens придобива дял от AVA Cooling

8 декември 2020, 7:00

Nissens ще закупи дял от AVA Cooling от Enterex International Limited Group като част от цялостния текущ план за повишаване на експертизата си в охлаждането на двигателя, климатичните системи и намаляването на емисиите.

Сделката включва компаниите на AVA в Белгия, Холандия, Централна и Източна Европа, Дания, както и Великобритания. Двете компании обсъждат и потенциална бъдеща продажба на AVA Cooling и във Франция.

Коментирайки сделката, изпълнителният вицепрезидент на Nissens Automotive, Клавс Т. Педерсен каза: „Много сме доволни от обявените ни планове за придобиване и очакваме с нетърпение да работим със служителите и клиентите на AVA Cooling.”

„Ще поддържаме активно две отделни марки на пазара и ще надграждаме както марката AVA, така и марката Nissens. AVA Cooling осигурява изключително подходящ отговор на нарастващото търсене на надеждна и конкурентна продуктова гама за приложения за охлаждане на двигателя и климатизация, не на последно място и на нарастващото търсене на компоненти за по-стари модели от автопарка. Обединявайки усилията си с AVA Cooling, ние продължаваме да засилваме нашите предложения за услуги към водещите глобални играчи.”

Клавс добави: „С незабавен ефект AVA и Nissens ще се включат в процес на внимателно прилагане на плавно сливане на бизнес платформите си. В този процес има силен оперативен фокус върху гарантирането, че клиентите на AVA Cooling няма да имат смущения или въздействие върху текущото си ежедневно сътрудничество с местните дъщерни дружества на AVA.”

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!