Фрикционно колело от DAYCO, за оптимално управление на температурата на двигателя.

18 март 2019, 8:30

Оптимизира възможностите. OE решения за пазара на резервни части.

 

Като демонстрация на това как пазарът се променя, за да включи нови продукти, разработени за справяне с техническите предизвикателства на непрекъснато променящия се дизайн на двигателя, производителят на оригинално оборудване (OE) и доставчик на системи, Dayco, въведе няколко нови референции в своята гама резервни части, включително обтегачи на ремъци и задвижване с фрикционни колела на водната помпа за двигател PRINCE BMW PSA, използвани в най-популярните модели автомобили като Mini Cooper S, BMW 1-3 серия, Citroen C3-C4, PSA 208-3008.

Една от най-интересните характеристики на този агрегат е системата, която управлява водната помпа, която се активира, само когато е необходимо температурата на двигателя да се контролира и се управлява от блока за управление на двигателя. Dayco проектира, разработва и произвежда за OE оборудване, както уникалният еднораменен торсионен обтегач, който замества традиционния спирален пружинен обтегач на спомагателната задвижваща система, така и „превключваща“ ролка, която задейства водната помпа.

При стартиране или когато двигателят работи под оптималната си температура, водната помпа е изключена, което намалява времето за загряване на двигателя, намалява общите му емисии и подобрява разхода на гориво. След като двигателят достигне предварително зададена температура (103°C), фрикционното колело се активира и водната помпа се включва, като по този начин позволява на двигателя да оптимизира топлинното управление.

За да се предотвратят прекомерни натоварвания при ускорение върху лагерите по време на включване и изключване, фрикционното колело е в постоянен контакт с шайба на коляновия вал, но с използването на електрически двигател и малък планетарен редуктор, който работи в комбинация с многофункционалната система за управление. Радиалното движение на ролката се променя и въртящото се фрикционно колело, влиза в контакт с повърхността на шайбата на водната помпа и по този начин тя се пуска в действие.

Поради ограниченото пространство около тези компоненти, не може да се използва традиционен обтегач на ремъка, което налага Dayco да проектира още едно иновативно решение, този път под формата на еднораменен торсионен обтегач на спомагателното задвижване.

Както фрикционното колело, ремъкът и обтегачът, заедно с водната помпа и нейната шайба, сега са част от програмата за резервни части на Dayco, която позволява на независимите сервизи да предлагат на своите клиенти подобна замяна, която им осигурява алтернатива на официалните сервизи. Естествено, Dayco предлага и ремък на спомагателното задвижване, както и широка гама от части и комплекти за този популярен двигател.

 

Dayco предлага на пазара, пълната гама компоненти за спомагателното задвижване за двигател PRINCE, както и комплекти със съдържание на ОЕ. Всеки комплект включва спомагателни компоненти. Пълен списък, може да намерите долу:

 

 

Фрикционното колелото на Dayco е патентовано в световен мащаб. За повече информация относно продуктите за пренос на енергия OE качество в гамата на Dayco, посетете: www.dayco.com

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!