Tenneco Walker® въвежда първата селективна каталитична редукционна система (SCR) система за европейския афтърмаркет пазар

1 април 2019, 13:00

Тенеко Инк., глобален доставчик на продукти и системи за автомобили, обяви, че ще предложи първата система за селективна каталитична редукция (SCR) за европейският пазар на резервни части. Новата система е предлагана под търговската марка на компанията Walker® Emissions Control.

SCR технологията се използва за намаляване на вредните емисии, произвеждани от автомобили, фабрики, кораби, влакове и други приложения. През годините производителите на автомобили са си партнирали с водещите доставчици за контрол на емисиите – включително Tenneco – за разработване на стратегии за намаляване на емисиите на азотен оксид (NOx), произведени от превозни средства с дизелов двигател. Системите Tenneco SCR, монтирани на леки автомобили, са доказали своята ефективност при превръщането на повече от 95% NOx газове във водни пари и молекулен азот.“Tenneco е пионер и водещ доставчик на много от модерните технологии за контрол на емисиите, включително SCR, използвани от световните производители на оригинално оборудване,” каза Карън Амел, старши мениджър. „Въвеждането на SCR система на Уокър за пазара на резервни части е естествена следваща стъпка за нас, тъй като ние продължаваме да разширяваме покритието на пазара и да се адаптираме към развиващите се глобални изисквания за емисии.“ Съвременните системи SCR, произведени от Tenneco, са съставени от няколко компонента, включително резервоар за добавки, който съдържа редуцираща течност, инжектор за въвеждане на тази течност в изпускателната система, миксерен пръстен, който смесва редуциращия агент с отработени газове, SCR катализатор, където се провеждат химичните реакции и електронно управляващо устройство, което работи в комбинация с множество сензори, за да се осигури правилна работа. Количеството на редуциращия агент, прибавено към системата, се равнява на 5 до 7% от разхода на гориво.

Източник: Tenneco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!