ZF печели сериозен бизнес за нова 8-скоростна автоматична трансмисия

5 април 2019, 9:18

  • Поръчка от BMW AG с двуцифрена стойност в милиарди евро за 8-степенна автоматична трансмисия
  • Гъвкаво прилагане на технологиите
  • Значително увеличение на планирания дял на хибридните предавания
  • Производството ще започне в завода на ZF в Саарбрюкен през 2022 година
  • Производството също се планира да бъде локализирано в САЩ

 

ZF Friedrichshafen AG получи поръчка от BMW за подобрената 8-степенна автоматична трансмисия с двуцифрена стойност в милиарда евро. Последната версия на 8-степенната трансмисия на ZF – технология, която се произвежда от 2009 г. насам – е оптимизирана чрез интегриране на електрическо задвижване. Това включва и хибриден вариант.

Новото поколение предаване ще започне серийно производство през 2022 г. в завода на ZF в Саарбрюкен, водеща производствена мощност за автоматични трансмисии на леки автомобили на ZF. Компанията също така планира да започне производството на технологията на други места, включително САЩ и Китай в бъдеще.

“Тази бизнес сделка е най-голямата единична поръчка в историята на ZF,” каза изпълнителният директор на ZF Волф-Хенинг Шайдер. “Когато става въпрос за електрификация на леките автомобили, в допълнение към чисто електрическите задвижвания, това потвърждава стратегията ни да се фокусираме върху хибридите с плъгин като ежедневно решение и да разработваме атрактивни продукти в тези области.”

Оптимизиран за електрификация

Новата 8-степенна автоматична трансмисия може да бъде монтирана в почти всички класове превозни средства с конфигурация на предно надлъжно задвижване. Техническо нововъведение в модернизираната трансмисия е интегрирането на електрическото задвижване. „Последователно оптимизирахме 8-степенната автоматична трансмисия според бъдещите изисквания за електрическото задвижване,” обясни Майкъл Ханкел, член на Управителния съвет на ZF, отговарящ за трансмисия и електрическата мобилност. „Като модулна конструкция използваща различни изходни елементи, хибридната трансмисия от ново поколение предлага гъвкаво решение, което е подходящо за всички леки автомобили – както конвенционални, така и електрически.”

Hankel продължи: „Поръчката се основава на факта, че клиентът вижда нашата технология като устойчиво решение за своите превозни средства, което ги подкрепя в постигането на целите за CO2. В допълнение, възможността за лесно преминаване от един вариант на предаване към друг позволява на нашите клиенти гъвкавост да реагират на изискванията на пазара.

“Наред със значителния потенциал за намаляване на емисиите на CO2, тази висока степен на гъвкавост води до силен интерес към нашето предаване. Ние сме в много обещаващи разговори с други клиенти.”

“Поръчката също засилва значението на нашата глобална производствена мрежа”, добави Ханкел. “След стартирането на производството в Саарбрюкен през 2022 г., ще произвеждаме това задвижване от следващо поколение за други клиенти в нашите логации в Грей корт, САЩ и Шанхай, Китай.”

 

Източник: ZF.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!