Ниски пружини: как да извлечем повече от колата

9 април 2019, 13:00

Спускане на окачването с усет и разбиране

Ясно е, че спуснатият автомобил предлага спортен вид и изглежда динамичен, дори когато е неподвижен. И от гледна точка на динамиката на шофирането, понижаването на автомобила със спортно окачване и подходящи пружини също има смисъл: автомобилът има по-нисък център на тежестта. Поради по-твърдите пружини, автомобилът се накланя по-малко и реагира по-бързо на командите за управление на водача.

Въпреки всички предимства на стегната настройка, меките пружини и амортисьори осигуряват по-голямо сцепление, особено на вълнообразни писти като Nürburgring-Nordschleife.

Почти традиционен проблем e с настройката на окачването. Поради причини, свързани с бюджета и/или липсата на познания, много тунинг фенове често се ограничават до монтиране на по-къси пружини в комбинация със стандартните амортисьори. Това не е добро решение. Пружините винаги трябва да се разглеждат в комбинация с амортисьори. Серийните амортисьори винаги са съобразени с пружинните параметри на серийните пружини.

Свиването и разпускането на спортните пружини е по-кратко, те са по-твърди, а стандартният амортисьор просто не е предназначен за това. Когато използвате комплект спортни пружини, препоръчваме комбинация с правилно подбрани амортисьори. Гамата Bilstein B8 амортисьори са предназначени да се използват в комбинация със спортни пружини. Те не само имат съответна спортна характеристика, но и са скъсени по дължина. По този начин те предлагат отлични пътни характеристики.

Предлагат се и готови системи с пълно окачване BILSTEIN B12 Pro-Kit (спускане до 40 мм) и BILSTEIN B12 Sportline(макс. 50 мм по-ниско). Те включват четири скъсени BILSTEIN B8 амортисьори и правилно подбрани пружини на Eibach. Тези окачвания са предназначени за шофьори, които искат спортен вид и усещане, без да жертват прекалено много комфорт.

За феновете се предлагат системите за окачване BILSTEIN B14 и BILSTEIN B16 със спортна идентификация. И двата модела имат TÜV-сертифициран диапазон на безстепенно регулиране. Bilstein B16 coilover окачване е продукт, който предлага не само безстепенно регулиране на височината, но и ръчно настройване на амортизиращото усилие. Това води до широк диапазон на регулиране, който позволява на водача да адаптира окачването към индивидуалните изисквания.

На водачите, които са редовно на пистата, препоръчваме да използват окачване BILSTEIN Clubsport. Това е особено мощно висококачествено окачване с TÜV сертификат и двупосочна система за регулиране, което позволява на водача да определя силата на сцепление на неговото окачване, докато е монтирано. Накланянето на колелата може да се регулира с помощта на куполни лагери на Unibal, така че да се постигнат по-високи скорости на завиване.

Източник: BILSTEIN

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!