Клапан за редуциране на емисиите на изгорелите газове (EGR) на Tenneco

19 април 2019, 13:00

Електрическия клапан на Tenneco е предназначен да осигурява системи за рециклиране на отработените газове с ниско налягане, адаптивно и стабилно решение, което помага да се отговори на нормите за емисии на NOx, без да се прави компромис с производителността.

От създаването си през 2012 г., клапанът на Tenneco еволюира до модулен, мащабируем дизайн. Той е лек, заема малко пространство, за да се побере в рамките на всяка архитектура на двигателя. Предлага персонализиране на нуждите, осигурявайки значителна икономия на разходи и време за клиентите.

Освен това, той може да работи с изгорелите газове с температура до 750°C, които позволяват ефикасно намаляване на NOx – дори при силно натоварен двигател и високи скорости на връщащия поток.

Клапанът има динамичен контрол, проектиран да генерира оптимално налягане за ефективност на EGR и също така осигурява безопасна работа. Задвижващият механизъм е взаимозаменяем, използвайки проста концепция за монтиране и гъвкава ориентация, което позволява лесно инсталиране във всяка среда за управление на двигателя, без да е необходимо да се сменят части.

Клапанът осигурява също и важни акустични предимства. Независимо дали по време на пускане на двигателя или по време на работа на празен ход, клапанът намалява вътрешното изтичане, което помага да се оптимизира качеството на звука. Електронно управляваният клапан остава затворен по време на нормални условия на шофиране за по-тихо пътуване и се отваря по време на по-голямо ускорение, създавайки по-ниско налягане, по-голямо затихване и повече мощност на двигателя за максимална ефективност.

Вече повече от 15 години Tenneco разработва иновации на клапаните за пасивни и активни изпускателни системи и приложения, предназначени да минимизират емисиите и да увеличат максимално мощността.

  1. Въздушен филтър
  2. Охладител
  3. Турбокомпресор
  4. EGR клапан – високо налягане
  5. EGR охладител – високо налягане
  6. Катализатор – DPF
  7. EGR клапан – ниско налягане
  8. EGR охладител – ниско налягане
  9. Електрически клапан

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КЛАПАНИ – ПРЕДИМСТВА

• Ефективна работа в различни среди, непрекъснато регулиране на обратното налягане в зависимост от условията на шофиране.

• Издръжлив, специален дизайн, намаляващ външното изпускане, осигуряващ устойчивост срещу вода и замърсяване, премахва шумовете на превключване и изисква малка или никаква поддръжка през целия живот на автомобила.

• Модулната конструкция, независима от изпълнителния механизъм, я прави лесно приспособима към различни електрически задвижващи механизми и диаметри на тръбите и позволява тя да бъде закупена и внедрена отделно в изпускателната система.

• Безопасна работа при неизправност, с дизайн, който автоматично го връща в отворено положение в случай на повреда и позволява само леко повишаване на противоналягането при отваряне.

Източник: TENNECO

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!