Механиците се нуждаят от по-широк набор от умения

28 май 2019, 13:00

Почти половината от механиците в сервизите смятат, че ще им трябва електрическо и хибридно технологично ноу-хау, повече отколкото традиционните механични познания след по-малко от 5 години, според CitNOW.

42% от механиците в сервизите смятат, че познаването на хибридните и електрическите превозни средства ще бъде най-важното умение само след пет години.

Изследването на CitNOW подчертава увеличаването на електромобилите, но едва 18% от професионалистите оценяват EV експертиза сред най-важните умения през последното десетилетие.

Регистрациите на електрифицирани автомобили – включително хибриди и напълно електрически автомобили – достигат 100 000 бр. за месец за първи път през март. Броят на електрическите и хибридните автомобили във Великобритания се увеличива три тримесечия през 2018 г., като о бщият им брой е около 620,000.

С много собственици, които все още не са запознати с електрическата и хибридната технология, CitNOW помага да се преодолее пропастта с персонализирано видео. Това е идеалната платформа за гарантиране на прозрачност, яснота и надеждност на процеса на обслужване, поддръжка и ремонт.

Изследването е част от доклада на CitNOW “Workshop Professional of the Future”, който разглежда развиващата се роля и набор от умения на механиците в сервизите.

Стив Неш, главен изпълнителен директор на Института за автомобилната индустрия, който подкрепя въвеждането на стандарти за работещите с електрически превозни средства, коментира: „Броят на електрическите и хибридните автомобили по пътищата във Великобритания се е увеличил с три четвърти последната година, така че, разбира се, познанията за тези трансмисии ще стават все по-важни за механиците, които искат да постигнат отлични резултати в автомобилната индустрия.”

Почти половината от механиците (46%) заявиха, че традиционното механично ноу-хау е най-важно през последното десетилетие, но тази цифра е намаляла до под една трета (30%) с появата на нови технологии.

Повече от три четвърти (76%) от механиците в сервиза смятат, че алтернативното задвижване с гориво или електричество ще бъде преобладаващия избор за повечето купувачи през следващите 10 години.

Главният изпълнителен директор на CitNOW, Алистър Хорсбърг, заяви: „Точно както ние напредваме по отношение на визията за автомобилната индустрия, производителите продължават с технологията на двигателя, а електрическият и хибридният път очевидно е пътят напред.

„Тъй като увеличаването на броя на електрическите и хибридните превозни средства продължава, механиците ще трябва да са в състояние да притежават експертни познания, които не само ще предоставят отлично обслужване, но и ще могат просто да обяснят работата, необходима на клиентите с по-малко EV познания. ”

Неш добави: „Тъй като автомобилната индустрия продължава да се развива, техниците се нуждаят от по-широка квалификация от всякога. Задълбочени механични познания, електрически и хибриден опит и добри комуникационни умения са от съществено значение за постигането на пълноценно обслужване на клиентите. ”

Източник: pmmonline

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!