TOTAL СТАРТИРА ПЪРВАТА ЛИНИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ФЛУИДИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ И ХИБРИДНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

18 декември 2018, 12:00

Total консолидира своята позиция като ключов играч в електрическата мобилност, като пусна новаторска линия за производство на течности за електрически и хибридни автомобили. Произведени благодарение на усилията на отделите за разработка и развитие, тези продукти са специално разработени, за да отговарят на нуждите за охлаждане и смазване на различните компоненти, на тези нови видове двигатели и да се гарантира, че те остават във върхово състояние през целия им живот.

Две нови продуктови линии сега са достъпни за производителите на автомобили: Total Quartz EV Fluid, за леки автомобили и Total Rubia EV Fluid за промишлени и комунални превозни средства и електрически автобуси.

Пуснати на пазара от Total Lubricants, тези продукти се присъединят към другите решения за електрическа мобилност. Total предлага конкретни приложения за различни случаи на натоварване, съхраняване и управление на автопарка.

“Чрез обширни изследователски усилия сме горди, че разработихме продукти, които отговарят на новите потребности от електрическа мобилност”, обяснява Филип Шарле, старши вицепрезидент на Лубриканти и Специални продукти в Total. “Заредени, преди автомобилите да напуснат фабриките, тези високоефективни течности ще ги съпътстват през целия им сервизен живот, от което ще се възползват всички наши клиенти: производители на части, производители на автомобили и крайни потребители. Този проект илюстрира нашето техническо превъзходство и способността ни да предвидим и внедрим иновациите, които всички ние използваме за устойчива и ефективна мобилност “.

Разработен в отговор на новите технически изисквания

Тези линии бяха разработени, за да осигурят по-добро решение за специфичните проблеми, свързани с двигателите и трансмисиите с високи скорости на въртене, както и необходимостта от контрол на топлообмена в електрическите батерии.

Изследователите на Total фокусираха своите усилия за изследване и разработване на тези течности върху четири основни характеристики, изисквани от всяко електрическо или хибридно приложение:

Диелектрични свойства, необходими за всяка употреба с електрически ток

Съвместимост с новите електрически компоненти, които помагат да се предотврати корозията на медните бобини в електрическите двигатели и да се защитят техните полимерни покрития. Решения за температурните ограничения, специфични за електрически модели: бързо отнемане на топлината по време на големи ускорения или бързо зареждане, управление на топлината за батерии и др.

Конвенционални смазочни качества за трансмисии за защита на техните механични компоненти, поддържане на оптимални режими на триене и осигуряване на ефективност на превозните средства с течение на времето

Total и електромобилите

Тази линия за течности за електрически и хибридни превозни средства, които вече се предлагат от Total, е в съответствие с Общата стратегия за климата и амбиция за намаляване на въглеродните емисии на енергийните продукти, предлагани на клиентите.

Той е в допълнение към широкия избор на решения за електрическа мобилност, които вече са налични от Total и неговите дъщерни дружества, включително: Териториална мрежа от точки за зареждане в рамките на мрежата на бензиностанциите TOTAL, която в крайна сметка ще включва 1000 високомощни (150 kW) точки за зареждане на 300 бензиностанции, на всеки 150 км в Западна Европа. Достъп до десетки хиляди обществени  точки за зареждане в цяла Европа чрез партньорства, предлагани на професионалисти чрез TOTAL GR Card 10 000 обществени точки за зареждане във Франция, управлявани от G2Mobility и разположени в местните и регионалните области, както и в предприятията и фирмите Решения за лично ползване с предложения за електрическо зареждане от Direct Energy и Total Spring във Франция, както и Lampiris в Белгия, съчетани с техните услуги за предоставяне на електроенергия.

 

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!