Стартери и алтернатори на Bosch: пълна мощност за товарни превозни средства

5 август 2019, 7:00

Високи енергийни изисквания и стартиране при екстремни условия – Bosch осигурява решения както за пътни, така и за приложения извън пътната мрежа.

24/7: КАМИОНИ НА ПЪТЯ

Сега, когато интернет контролира икономическия ритъм на поръчки и доставки, 24/7 стана нормална практика за голяма част от логистичния сектор. Камионите са на пътя денонощно – съобразени с работните смени на шофьорите. Поради наличието на модерни устройства, хладилна техника и всеобхватни удобства, броя на консуматорите на електроенергия, инсталирани в товарните превозни средства се увеличава постоянно. Стартерите завъртайки двигателя след задължителни почивки, и алтернаторите, захранващи системата с електричество, трябва да работят надеждно при всякакви обстоятелства.

Надеждност за професионалисти

В случай, че е необходим ремонт, два фактора са от основно значение: Първо, за бързо възстановяване на готовността на автомобила за употреба е необходимо всички резервни части да са налични незабавно в сервиза. На второ място, се изискват висококачествени продукти, които да се справят с постоянните високи изисквания на товарните превозни средства. Продуктовата гама от стартери и алтернатори за товарни превозни средства Bosch, за следпродажбено обслужване е обект на една и съща строга политика за качество, като продуктите на оригинално оборудване. Благодарение на висококачествените материали и компоненти, тези продукти също са с еднакво високо качество, като на първоначално вграждане.

Цялостна програма

Всяко товарно превозно средство поставя различни изисквания към стартерите и алтернаторите. За това е направена гамата на Bosch. Монтирани в автобуси, камиони, влекачи, кранове или микробуси и лекотоварни автомобили, те се открояват със своите висока здравина и дълъг експлоатационен живот. В допълнение, гамата също така включва различни модули. В случай, че генераторите за камиони трябва да се справят с високите температури, например, те са оборудвани с оптимизирани вентилационни системи и високотемпературни сачмени лагери. Усилени лагерни защити и по-големи A-сферични лагери, са инсталирани в случай на екстремни сили на ремъка. Благодарение на техните електрически конфигурации, стартерите на Bosch имат висока производителност на студен старт. Техният здрав и компактен дизайн ги прави устойчиви на вибрации, и ги предпазва от замърсяване и вода. Плавното двуетапно зацепване е лесно посредством верижни зъбни колела и стартерни пиньони. Това намалява износването и увеличава експлоатационния живот.

Решения, базирани на стойността

Чрез гамата Bosch eXchange, на замяна на резервни части, сервизите могат също така да предлагат изгодна алтернатива за ремонти на по-стари камиони. Тези индустриално възстановени стартери и алтернатори, са тествани по същите стандарти като новите. Това гарантира високо качество и дълъг експлоатационен живот при икономични цени – със същата гаранция като за нови части. По този начин сервизите могат да предложат на техните клиенти решения за ремонт, базирани върху текущата стойност на съответното превозно средство.

Надежден старт на големи двигатели

Системите паралелни стартери на Bosch, с два или три 24-волтови стартера,  не изискват много инсталационно пространство, но доставят комбинирана мощност за стартиране.

 

 

 

 

Източник: Bosch

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!