Vitesco Technologies доставя електрическо задвижване за нови модели в масово производство на Groupe PSA и Hyundai

16 октомври 2019, 13:00

  • Първата напълно интегрирана електрическа система за задвижващи оси навлиза в масово производство в Китай и Европа
  • Иновативната система за електрическо задвижване от трето поколение предлага изключителна плътност на мощността
  • Портфолиото на Vitesco Technologies се фокусира силно върху електрификацията и електрическата мобилност

Vitesco Technologies, бизнесът със силови агрегати на Continental, обяви, че е подписала споразумения с Groupe PSA и Hyundai за доставка на първата напълно интегрирана електрическа система за задвижване на осите за различни модели в масово производство. Споразумението с два водещи OEM производители подчертава позицията на Vitesco Technologies като пионер в интелигентните персонализирани решения за всички аспекти на електрификация. Производството на новата система за електрическо задвижване в завода на Vitesco Technologies в Тиендзин, Китай, вече стартира.

„Много се радвам да съобщя, че двама водещи производители на автомобили са избрали Vitesco Technologies – произвеждащ иновативни електрически задвижващи агрегати, с които да захранват своите електрически модели за масово производство“, заяви Андреас Волф, изпълнителен директор на Vitesco Technologies. „Новият ни интегриран задвижващ мост и нашият богат опит в електрифицирането на задвижващите агрегати направиха Vitesco Technologies избран партньор за производители на автомобили, които се стремят да бъдат начело на електронната мобилност.“

Groupe PSA е избрал новата система за електрическо задвижване на Vitesco Technologies за своята модулна електрическа платформа e-CMP, на базата на която ще бъдат изградени компактни модели електрически автомобили с батерия като Peugeot e-208 и Opel Corsa-e. Корпорацията Hyundai Motor избра Vitesco Technologies за доставчик в Китай чрез съвместното си предприятие Beijing Hyundai. Два модела ще бъдат оборудвани с електрозадвижващата система на Vitesco Technologies: компактният SUV Encino и седанът Lafesta. В допълнение, и други производители на превозни средства са избрали Vitesco Technologies за доставчик на задвижващи системи за акумулаторни електрически автомобили, които се планират да стартират през следващите 12 месеца. Иновативната система на електрическата задвижваща ос също ще влага в немското електрическо превозно средство Sono Motors ‘Sion.

Дългогодишен фокус върху електрификацията на силовите агрегати

Опитът в електрификацията на Vitesco Technologies от повече от десетилетие прави компанията ключов партньор на всички големи производители на автомобили. Дълготрайният ангажимент на компанията за новаторски решения за електрическа мобилност стартира през 2006 г. До 2011 г. тази система за електрическо задвижване се появи на пазара – при моделите на автомобили Renault Zoe, Fluence и Kangoo. Сега Vitesco Technologies използва своя опит и задълбочени разработки в системите за електрическо задвижване, за да представи на пазара своето иновативно трето поколение задвижваща ос.

Две категории на мощност и най-добрата в класовете плътност на мощността, размер и тегло

Въз основа на техния опит в системите и електрониката, инженерите на Vitesco Technologies са подобрили взаимодействието между отделните компоненти на системата: електромотор, силова електроника и трансмисия. Тези подобрения водят до задвижваща система, която е по-лека, по-компактна и рентабилна. Новият модул – чиито електромотор и силова електроника са с течно охлаждане – тежи по-малко от 80 килограма. Той също така разполага с нова интегрирана в трансмисията функция за електрическо заключване на паркинг. Чрез интелигентната комбинация и интегриране на отделните компоненти на системата беше възможно също да се премахнат многобройни конектори и кабели, което още повече намали разходите.

„Ние предлагаме нашата високо интегрирана система задвижващи оси с мощност от 100 до 150 кВт“, каза Томас Щирле, ръководител на бизнес отдела за хибридни електрически превозни средства от Vitesco Technologies. „С максимална мощност от 150 кВт и максимален въртящ момент от 310 Нм, по-мощната версия е сравнима с конвенционален 2-литров турбодизелов двигател, предлагащ най-доброто по отношение плътност на мощността, размер и тегло“, добави той.

Съсредоточаване върху електрифицираните и изцяло електрическите технологии

Vitesco Technologies избра да изгради тази нова система за електрически задвижващи оси в Китай, който в момента е най-големият и бързо развиващ се пазар на електрически превозни средства и близо до своите клиенти. Това ще даде възможност на Vitesco Technologies не само да обслужва по-добре клиентите си, но и да покаже опита на завода Tianjin в областта на технологиите за електрическо задвижване. Високо автоматизираните производствени линии в завода позволяват достигането на големи производствени обеми в съответствие с най-високите стандарти за качество.

Днес Vitesco Technologies е един от малкото доставчици на автомобилни системи, които предлагат цялостни системи за електрификация от един източник. Портфолиото на компанията варира от 48-волтови технологии за електрификация и ключови компоненти за хибридни задвижвания до напълно електрически задвижващи системи.

„Ще съсредоточим още повече нашата инвестиционна стратегия върху електрифицираните и изцяло електрическите технологии и насочването на повече вътрешни ресурси в тези области. По този начин ние значително засилваме съществуващото си високо ниво на експертиза в електрониката “, обясни Волф.

Още за Vitesko Technologies: https://motofocus.bg/novini/4649/vitesco-technolo…chista-mobilnost ‎

Източник: Vitesco Technologies

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!