По-високи продажби в сервиза с контролните листове от TecAlliance

18 октомври 2019, 13:00

Сезонна проверка, смяна на гумите и още много други неща: с общо девет контролни списъка, TecAlliance подкрепя сервизите в планирането и изпълнението на всички работи правилно, с цел задържане на клиентите в дългосрочен план и генериране на допълнителни продажби.

Модулът Информация за ремонт и поддръжка (RMI) , който е интегриран в TecDoc Catalog 3.0 , включва серия от контролни списъци за различни теми. Сервизите могат да ги използват, за да предложат на своите клиенти най-добрия възможен съвет, консултация и прозрачност за изграждане на доверие. Ако по време на проверката се открият проблеми, които трябва да бъдат отстранени, например доливане или смяна на течности или износени се части, директно могат да се постигнат допълнителни продажби.

Проверка при смяна на гумите : Помислете и за батериите на сензорите на TPMS

По време на проверката при смяна на гумите, в т.ч. и резервната гума, състоянието на гумите и джантите, които трябва да се монтират и системата за следене на налягането в гумите (TPMS), обстойно се тестват. За да се избегнат неизправности, батериите на сензорите TPMS също се тестват. Демонтираният комплект гуми/колела се подлага на същата проверка. Ако е необходимо, нови гуми могат да бъдат закупени навреме, така че всичко да върви гладко през зимния сезон.

Пролетна проверка: Не забравяйте климатика

По време на пролетната проверката, превозното средство се проверява отвътре, отвън и отдолу, например нивата на течността на чистачките, маслото, спирачната течност и др., Но също така и състоянието на батерията, материалите за първа помощ и безопасност, чистачките на предното стъкло, спирачната система, управление и много други.

Важен момент е проверката на климатичната система, която трябва да се прави на всеки две години. Тези, които шофират на хладно през лятото карат по-безопасно.

Сърцето на всяка климатична система е автономният кръг на охлаждащия агент. Тъй като цялата система е под налягане, тръбите, уплътненията и връзките трябва да бъдат плътно затворени, за да се предотврати изтичане и да се намали загубата на охлаждащ агент. Но дори и без течове, маркучите и уплътненията винаги освобождават малко количество всяка година; това води до постепенно намаляване на производителността на климатичната система.

Препоръчва се редовното дезинфекциране на климатика, тъй като на изпарителя могат да се отлагат плесен, бактерии и микроорганизми. Това може да причини неприятни миризми и здравословни проблеми, особено за страдащите от алергии.

Контролни списъци за запазване и лоялност на клиенти

В допълнение към двата контролни списъка, споменати по-горе, RMI поддържа сервизите с контролни списъци по следните теми: проверка на спирачките, превантивно регулиране на геометрията на окачването, проверка на покритието на купето и зимна проверка.

След всяка проверка служителят на сервиза предава списъка на своя клиент, който с един поглед вижда каква работа е свършена – и получава доброто усещане, че може напълно да разчита на своя сервиз.

Източник: TecAlliance

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!