Модерни решения за горивна система

10 декември 2019, 13:00

Намаляването на емисиите в леките автомобили доминира в публичния дискурс и нараства търсенето на алтернативни задвижвания. От гледна точка на околната среда ремонтът на вече произведени превозни средства също е полезен вариант – в крайна сметка това спестява най-много ресурси. Това се отнася особено за все по-сложната и прецизна горивна система на автомобила. В крайна сметка горивото може да бъде надеждно доставено, точно дозирано и оптимално изгорено при условие, че отделните компоненти функционират перфектно. Следователно от гледна точка на експлоатационните характеристики и избягването на емисиите, повредите трябва да бъдат бързо отстранени.

В тази връзка MS Motorservice International GmbH предлага цялостно портфолио от висококачествени решения за ремонт. Експертът за резервни части с качество OEM осигурява горивни помпи, помпени модули, подаващи агрегати, регулатори на налягането, възвратни клапани, регенерационни клапани и системи за вентилиране на резервоари от марката Pierburg за следпродажбения пазар. Горивни помпи на Pierburg например отговарят на високите стандарти за качество на производителите на превозни средства от много десетилетия. Motorservice разполага в продуктовата си гама с приблизително 400 горивни помпи и модули за доставяне на гориво – които се използват в почти всяка марка автомобили.

Добре обмислени решения

Много от тези продукти са разработени за постигане на възможно най-висока трайност, надеждна функционалност и бърза и проста подмяна в случай на повреда. Например, ако модулът за подаване на гориво се повреди, причината често е самата помпа за гориво. Компоненти като сензор за ниво на течността или капака на фланеца не се засягат. Ето защо Motorservice предлага редица резервни помпи, при които трябва да се сменя само самата помпа за гориво, а не и пълният модул за подаване на гориво. Със съответния монтажен инструмент (артикул №: 12 00005 14 004) за тези горивни помпи, компанията доставя подходящите помощни средства за надежден и бърз ремонт.

 

Полезни специални инструменти

Въпреки това, може да има различни причини за неизправности в зоната на подаване на гориво. Ето защо първоначално експертите препоръчват да се проверява налягането и разхода на гориво. Motorservice е сглобила тестов комплект (артикул №: 12 00003 14 900) специално за тази цел; той позволява да се измерва дебита без да се налага отстраняване на горивната помпа.

Независимо дали са блокирани филтри за гориво, цедки или тръбопроводите за горивния филтър, дефектни регулатори на налягането, помпи за гориво или възвратни клапани за гориво, в резервоарите, комплектът за проверка на налягането на горивото прави проверката значително по-лесна. В случай на повреда на горивните тръбопроводи, също има подходящ комплект за ремонт (артикул №: 12 00002 14 900), който се предлага от специалиста по резервни части. Той има най-често срещаните връзки за горивни филтри, конектори за горивни помпи и горивни помпи,

В отговор на търсенето

Motorservice също така предлага на следпродажбени сервизи подходящи управляващи устройства за горивни помпи за модерни системи за управление на двигателя. В случай на нерегламентирано подаване на гориво без контролни блокове, горивната помпа винаги осигурява максимална производителност. В резултат на това излишното гориво се връща обратно в резервоара през връщащата линия. При регулирана доставка на гориво от друга страна, горивната помпа се задейства от контролния блок със сигнал за модулация на широчината на импулса (PWM сигнал). По този начин подаването на гориво въз основа на търсенето, със значително по-ниския разход на енергия, е развитие, което допълнително повишава ефективността на съвременните двигатели.

Източник: Motorservice

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!