Планиране на възможностите предоставяни от термичното управление

24 април 2020, 7:00

Тъй като производителите на превозни средства (VM) преследват намаляването на емисиите на двигатели и на разхода на гориво, наложени от световното законодателство, всеки аспект на работата на двигателя се изследва подробно, за да се гарантира, че всичките му системи работят в унисон.

Основно за тази цел е ефективното термично управление, поради което с инженерни партньори като Dayco са разработили иновативни решения или нови концепции, за да гарантират, че двигателите им не само достигат работните си температури възможно най-бързо, но се поддържат нивата на тези оптимални работни условия.

Електрически водни помпи, които могат да се задействат моментално, заедно с дизайнерски решения за механични помпи, като тези с лопатки и фрикционното колело на Dayco, осигуряват незабавен отговор на промените в температурата на охлаждащата течност.

През последните няколко години VM преминаха към интегрирането на водната помпа в основната задвижваща система (синхронизацията на двигателя), вместо да се задвижва от спомагателния ремък. Това има пряк ефект върху следпродажбения пазар, тъй като за разлика от спомагателния ремък, който рядко има планиран интервал за смяна, зъбният ремък има. Това означава, че техниците влизат в контакт с водната помпа по-често от преди и затова е далеч по-лесно за тях да преценят състоянието и.

В резултат на това се установява, че повече се нуждаят от подмяна или се подменят като предпазна мярка, така че продажбите се увеличават. В действителност през последните пет години увеличението на продажбите на ремъчни комплекти за синхронизация, снабдени с водна помпа, се е увеличило значително. Полезно е, че производителите като Dayco, реагираха активно на това развитие, като добавиха водна помпа към своите комплекти за синхронизиращи ремъци, за да осигурят на техните клиенти цялостно решение за подмяна.

Определен от класификацията KTBWP, всеки от над 300 от комплектите включват помпата заедно с комбинацията от ремък, обтегач и ролки, като 75 от тях съдържат патентования Dayco High Tenacity (HT) или „бял“ ремък. Те са в допълнение с цялостната гама термостати, които заедно предоставят на независимите сервизи цялостно OE качество и решение за термично управление.

Понякога, с най-добри намерения, сервизите ще се опитат да спестят пари на клиентите си и да заменят само ремъка и спомагателните му компоненти. Тази политика обаче рискува клиентите им да се сблъскат впоследствие с много по-голяма сметка, да се дублира работата, ако водната помпа се повреди по-късно.

Тъй като подмяната на зъбен ремък е сравнително скъпо, макар и изключително важно изискване за редовно обслужване, има пълна логика зад смяната едновременно на водната помпа и на ремъка, тъй като това е далеч по-икономично решение за автомобилистите в дългосрочен план а също така им дава увереност, че техният автомобил се е възползвал от цялостен и задълбочен ремонт.

Ето защо, за спокойствието на собственика, както и за най-печелившия резултат за сервиза, Dayco препоръчва да изберат пълна подмяна на системата за синхронизация, вместо да сменят само водната помпа или зъбен ремък поотделно.

Освен осигуряването на резервни части, които съответстват на развиващата се технология на автопарка, друго предимство е възможността да се доставят по-широка гама продукти за термично управление от един надежден доставчик.

ОЕ произвежданите компоненти предоставят на своите клиенти редица осезаеми ползи от първокласното качество и перфектен монтаж, до повишена издръжливост и намалени гаранционни претенции. Освен това, когато монтират комплект с водна помпа / зъбен ремък HT, Dayco може също така да предостави на сервизите и техните клиенти още по-голямо ниво на увереност, като предлага възможност за удължаване на съществуващата двугодишна гаранция с още една година.

Дълготрайната гаранция +1 година е перфектен пример за това как технологията на Dayco може да осигури на сервизите конкурентно предимство пред тези, които работят с други марки. Той също така осигурява на собствениците високо ниво на защита, което не може често да бъде предоставено, дори от оторизираните сервизи.

Комбинацията от продукти с гарантирано качество, които предоставят широкообхватно предлагане на термично управление и поддръжка, и дългогодишната гаранция +1 година, прави Dayco чудесен избор за сервизите и клиентите.

Източник: Dayco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!