Дизайн с две обвивки – защо две могат да бъдат по-малко от една

1 май 2020, 8:00

Традиционните заглушители използват дизайн с двойна обвивка, изработена от два листа тънка, алуминизирана нисковъглеродна стомана – един слой за уплътняване на вътрешността и друг за покриване на точките от заваряването за по-чист вид. Основният недостатък на този дизайн е, че е склонен към корозия, т.е. поради възможността влагата да проникне между двата слоя и присъщата по-слаба устойчивост на ръжда на нисковъглеродна стомана в сравнение с неръждаема стомана. Много от тези шумозаглушители също са универсални в дизайна, което затруднява процеса на инсталиране чрез необходимостта от модификации от професионалисти по изпускателни системи.

Решение:

Шумозаглушителите Quiet-Flow® SS на Walker се справят с тези предизвикателства със своя дизайн: използване на директен монтаж, единична обвивка, неръждаема стомана за производство на заглушителя.

Издръжливост от неръждаема стомана

Дизайнът на шумозаглушителя Walker Quiet-Flow му позволява да устои на ръжда повече от три пъти по-дълъг от конкурентните дизайни. Вместо корпус от два листа от тънка, алуминизирана въглеродна стомана, Quiet-Flow използва един по-дебел лист, 100% обвивка от неръждаема стомана. Тази конструкция прави заглушителите по-малко податливи на корозия, като същевременно спомагат за по-добър контрол на звука.

Прецизен OE-стил на монтиране

Проектиран в стил OE, заглушителят Walker Quiet-Flow осигурява лесен монтаж. Проектиран да съответства на тръбите, размерите и поставянето на куките на заменяния заглушител, Quiet-Flow предлага предимството на простата инсталация и прецизно поставяне.

Източник: Walker

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!