Continental пуска нов ангренажен ремък за специални двигатели на Citroen

9 юли 2020, 13:00

  • Нов зъбен ремък CT1228 с подобрени свойства на материала замества CT1188
  • Разработен за двигатели, при които ремъкът за синхронизация работи директно в масло
  • По-голяма ефективност и по-плавно движение дори при по-стари двигатели с голям пробег

Технологичната компания Continental актуализира своята гама от ремъци за синхронизация за автомобилния следпродажбен пазар с добавяне на зъбен ремък CT1228. Той ще замени предишния модел CT1188 във всички приложения. Той е предназначен за употреба в 1,2-литрови двигатели на Peugeot и Citroen, построени след края на 2013 г.

Още по-здрав и износоустойчив

Ремъкът за синхронизация работи директно в масло в някои приложения. Производителите използват този дизайн, за да намалят триенето в двигателя и по този начин да намалят емисиите му. В същото време това гарантира работа с ниско ниво на шум с много точна синхронизация. Работата по този начин обаче поставя изключително високи изисквания към износоустойчивостта на зъбния ремък. Защото дори и най-малкото ниво на примеси в маслото може да доведе до образуването на кристали. Ако такива кристали попаднат между ремъка и шайбата, той може да се повреди от изключително твърдите кристали и в най-лошия случай да се разкъса.

Новият синхронизиращ ремък CT1228 замества CT1188.

Това подтикна Continental да подобри още повече качествата на ремъка: Стъклената корда има оптимизирано опъване, устойчиво на масло покритие и са вградени в гума HNBR (хидрогенирана нитрилова гума), напречно свързана с пероксид. Сега има още по-високо съдържание на акрилонитрил (ACN) от преди. Колкото по-високо е това съдържание, толкова по-добра е устойчивостта на материала към определени въглеродни съединения, които могат да възникнат в резултат на триене между кристализирани примеси в маслото. Арамидната материя от вътрешната страна на ремъка също е оборудвана с многослойна система за защита от износване. „Самият CT1188 беше изключително здрав и износоустойчив. В новоразработения CT1228 успяхме да подобрим още повече тези свойства“, казва продуктовият мениджър на Continental Робърт Франц. Това означава, че дори по-старите двигатели с особено голям пробег могат да се насладят на ефективността и ползите за околната среда, осигурени от дизайна, включващ ремък за синхронизация, работещ в масло. Въпреки това, сервизите трябва да играят своята роля в това, като се съобразяват точно със спецификациите на маслото на производителя, продължава Франц.

Континентал също предоставя 5-годишната си гаранция на регистрирани сервизи за новия ремък CT1228.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!