Комплекти за колесни лагери FAI

4 февруари 2019, 13:00

FAI разполага с над 200 от най-популярните колесни лагери, които обхващат над 42 000 приложения за съвременни европейски и азиатски автомобили. Гамата включва пълен набор от колесни лагери и лагер-главини, произведени с качествени сензори и импулсни пръстени.

Нашата гама колесни лагери използва най-новите материали и производствени съоръжения, за да гарантира качеството и надеждността. Като критичен за безопасността елемент нашите колесни лагери са подложени на множество тестове, за да се гарантира, че крайният продукт отговаря на строгите изисквания за работа. За производството на висококачествен продукт се нуждаете от висококачествени суровини, затова използваме въглеродна хромирана стомана, термоустойчив найлон 66 със стъклено влакно, висококачествена смазка и износоустойчива гума. Всички наши лагери на колела са проектирани и произведени с помощта на най-съвременните машини и ние използваме CAD софтуер за лагери и форми.

FAI колесните лагери са тествани както при високи, така и при ниски температури, за да се гарантира, че смазките и металите са подходящи за максимална производителност и живот. Както суровините, така и готовите компоненти са изпитани на умора на материалите, за да се гарантира, че готовият колесен лагер има дълъг живот. Всяка производствена партида на колесните лагери преминава през проверка на размерите, така че компонентите за монтаж да са произведени с точните отклонения.

Нашите продукти се предлагат на всички основни каталожни платформи, включително TecAlliance (TecDoc), MAM, InfoRicambi и др.

Видове колесни лагери

Лагерите на колелата се произвеждат с помощта на цилиндрични или конусни сачмени и ролкови лагери. Предните лагери на колелата са предимно конусни сачмени или ролкови лагери. Конусните лагери са допълнително подобрение, тъй като те могат да понасят по-високи радиални натоварвания. Задните оси основно използват лагери с конусни ролки.

Лагери от първо поколение 1

Лагерите от първо поколение обикновено са конструирани с помощта на двуредов конусен лагер и са предпочитан избор за малки и средни превозни средства с предно задвижване, но също така са използвани и в незадвижващи се колела като част от главината.

Лагерите от първо поколение са смазани и запечатани за периода на експлоатация във фабриката.  Те могат да включват импулсен енкодер пръстен, който е интегриран във външния уплътнител. Импулсният пръстен отговаря за информацията за скоростта на колелата към системите ABS, TCS или ESC.

Лагери от второ поколение

Лагерът от второ поколение е много сходен по дизайн тъй като има двуредов конусен лагер, смазан и уплътнен за цялата експлоатация, но външната черупка  вече е интегрирана във външния фланец. Този дизайн предлага спестяване на тегло, нещо, което се харесва на производителите на автомобили. Фланецът има накрайник, който ще се постави върху оста на колелото, шпилките или отворите с резба за закрепване на колелото и, ако е необходимо, вътрешен уплътнител с енкодер на ABS. Обикновено колесните лагери от второ поколение се използват на предни/задни оси, които не се задвижват, монтират  се на шенкела и се задържат на място чрез гайка.

Лагери от трето поколение

Лагерите от трето поколение включват два отделни фланеца и двуреден търкалящ се лагер. Чрез включването на два фланеца в конструкцията се позволява по-компактно опростено устройство. Външният фланец не се върти и е прикрепен към окачването с болтове или резбовани отвори. Вътрешният въртящ се фланец включва втулката и резбованите отвори или шпилки за локализиране и задържане на колелото. Лагерите от трето поколение се използват както при задвижващи, така и при незадвивани колела. Вътрешният пръстен включва шлици за прехвърляне на въртящия момент към колелото от полуоската. Лагерите от трето поколение могат да имат вграден сензор за TCS, ESP или ABS системи.

Източник: FAI Auto

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!