GATES представя четири диференцирани технологични решения, за да остане начело пред изискванията за системите за задвижване на превозни средства

6 февруари 2019, 9:01

GATES, водещ световен доставчик на решения за флуидни задвижвания и трансмисии, за специфични приложенията, обявява четири нови технологични решения за продукти, които допълнително утвърждават репутацията на компанията по отношение на иновациите и лидерство в автомобилния и тежкотоварен сегмент на оригинално оборудване за първоначално вграждане (ОЕ) и афтърмаркет. Тъй като задвижващите системи за превозни средства се развиват, за да отговорят на строгите регионални и глобални стандарти за емисии и ефективност, тези нови продукти на Gates представляват уникални пазарни решения, които да помогнат на инженерите да посрещнат тези нужди за двигателите с вътрешно горене, както и бързо развиващите се задвижващи системи с хибридни електрически и напълно електрически превозни средства.

GATES Генерация 2 Ролка за свободен ход на генератора

Патентованата от Гейтс, следващо поколение ролка за свободен ход, използва уникалния лазерен заваръчен процес на Гейтс, който е първият за тази категория продукт. Тази технология, съчетана с иновации в металургичната наука и експертни познания в областта на механичния дизайн, е позволила значително по-малък и по-лек дизайн, който е мащабируем от малките леки автомобили до тежкотоварните автомобили с алтернатори с висока мощност. По-малките двигатели с по-висока мощност поставят все по-големи изисквания към системите за задвижване на аксесоари. Ролките за свободен ход на алтернатора намаляват въздействието на тези тенденции и осигуряват по-плавна работа на двигателя и повишена ефективност на горивото.

Gates GD470 ангренажен ремък

Серията Gates GD470 има три пъти по-голяма якост на опън от предишните продукти и притежава подобрена точност при по-високите налягания на впръскване на гориво, прилагани в новите платформи с вътрешно горене и хибридни двигатели. Ангренажните ремъци предлагат редица предимства пред верижните и зъбните системи, включително намален шум и вибрации, както и подобрена ефективност на двигателя. Технологията, която стои зад фамилията на GD470, дава възможност за нови нива на производителност, които допълнително разширяват предимствата на технологиите с ангренажни ремъци пред алтернативите.

Електрическа помпа с ниска мощност за охлаждащата система

Увеличаването на електрификацията на всички задвижващи платформи води до необходимостта от по-сложни охладителни системи. За да отговори на това търсене, Гейтс е разработил електрическа охлаждаща помпа с ниска мощност, предназначена да отговори на специфичните изисквания за охлаждане на акумулаторни батерии и електроника, съдържащи се в хибридни електрически и напълно електрически превозни средства. Платформата на помпата е гъвкава, лека и ефикасна, и варира от 12 вата до 60 вата, за да отговори на широк спектър от приложения за охлаждане. Електрическата охлаждаща помпа на Gates с ниска мощност е приложима в целия автомобилен температурен диапазон.

Гейтс EMD2 Micro-V® Ремъци

Семейството на ремъците Gates EMD2 Micro-V® е следващото поколение микро-V ремъци на компанията, проектирани да осигуряват превъзходни характеристики при взискателни старт/стоп системи и приложения при меки хибридни превозни средства. Тези нови микро-V ремъци са проектирани с патентована конструкция на кордовата тъкан, патентовани съединения и специално проектиран производствен процес. Очаква се те да осигурят 40% по-дълъг живот на гъвкавост и значително по-голяма устойчивост от по-ранните продукти. Семейството EMD2 осигурява водещи в отрасъла трансмисии в различните режими на хибридните системи на превозни средства, включително старт, форсиране, генериране и регенериране на енергия.

„Системите за задвижване на превозни средства се развиват, за да се справят с настоящите стандарти за емисии и ефективност, което води до по-голяма сложност на системата и необходимостта от по-ефективни, по-леки и по-трайни решения за пренос на енергия и течности“, каза Том Питстик, CMO и старши вицепрезидент на продуктовата линия за Гейтс. „Тези нови решения, всяко със значителни предимства пред съществуващите продукти, са примери за способността ни да използваме близките си взаимоотношения с клиентите, за да разберем по-добре нуждите на двигателите с вътрешното горене, хибридните електрически системи и двигателите с пълно електрическо задвижване. Ние комбинираме задълбочен опит в областта на материалознанието, продуктовото инженерство и производствените възможности за предоставяне на решения, които позволяват на нашите клиенти да постигнат своите цели, ”добави той.

Всички тези нови решения бяха избрани от производителите на превозни средства от цял свят, с първоначални доставки през 2019 г. Гейтс ще бъде готов да подкрепи бизнеса, когато автомобилите се развиват.

За Гейтс

Гейтс е световен производител на иновативни, високотехнологични решения за силови трансмисии и хидравлична мощност. Гейтс предлага широко портфолио от продукти на различни клиенти, за афтърмаркет, както и на производители за първоначално вграждане. Гейтс участва в много сектори на индустриалния и потребителския пазар. Продуктите на Gates играят съществена роля в разнообразни приложения в широк спектър от крайни пазари – от тежки и опасни индустрии като селско стопанство, строителство, производство и енергетика до ежедневни потребителски приложения като принтери, перални машини, автоматични врати и прахосмукачки. и почти всяка форма на транспорт. Продуктите на Гейтс се продават в 128 страни в четири търговски района: Америка; Европа, Близкия Изток и Африка; Китай; Източна Азия и Индия. Повече за Гейтс можете да намерите на www.gates.com.

Източник: GATES

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!