Монтиране на еластичен ремък в 9 лесни стъпки

15 септември 2020, 13:00

Някои двигатели имат специални аксесоарни системи с ремъчно задвижване, които не са оборудвани с опъващо устройство. Еластичните ремъци като ремъците Gates Micro-V ® Stretch Fit ® са разработени специално за тях. Тези ремъци се самонатягат и не изискват наличието на обтегач.

Съществуват конкретни инструкции за монтаж за всеки ремък Gates Micro-V ® Stretch Fit ® . Тези инструкции са отпечатани от вътрешната страна на опаковката или можете да ги намерите в онлайн каталога. Просто въведете референтния номер на продукта или правилната марка и модел на автомобила. Опаковката също съдържа препратка към подходящия инструмент за инсталиране.

Следва типична инсталация в 9 лесни стъпки, като се използва универсален инструмент Gates Stretch Fit ® . За някои приложения са необходими специални инструменти за инсталиране Stretch Fit®.

Стъпка 1

Определете инструментите за монтаж, които ще са ви необходими за вашето приложение, от вътрешната страна на опаковката на ремъка. Ако е необходим болт за стабилизиране на инструмента спрямо ролката, инструкциите ще ви кажат кой болт къде отива (позиция A, B или C на инструмента).

Стъпка 2

Преди да започнете процедурата за монтаж на ремъка, инструментът трябва да бъде предварително настроен. Завийте болта, докато инструментът не се стабилизира здраво срещу ролката. Не се оставя допълнително пространство между инструмента и ролката.

Стъпка 3

Ремъкът Stretch Fit ® се поставя около ролките.

Стъпка 4

Поставете инструмента между ролката и ремъка и задръжте здраво.

Стъпка 5

Използвайте подходящия ключ (в съответствие с инструкциите за монтаж), за да завъртите ролката, докато продължавате да държите инструмента за монтаж.

Стъпка 6

Докато въртите ролката, уверете се, че ребрата на ремъка не се обръщат. Задната част на ремъка винаги трябва да е обърната към вас.

Стъпка 7

Продължете да въртите ролката, докато инструментът може да бъде освободен.

Стъпка 8

Проверете дали ремъкът е в правилното положение, с всички ребра в каналите на ролките.

Стъпка 9

Уверете се, че всички ребра са в каналите на ролките. Продължавайте да въртите ролката, като същевременно прилагате внимателен натиск с палеца към ръба на ремъка. Ремъкът в крайна сметка ще застане в правилната позиция.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!