Вълнуващи допълнения към турбо-гамата на Nissens

11 октомври 2020, 21:00

Датският производител на топлообменници, компоненти за турбокомпресори и на детайли за повишаване на ефективността на двигателя, Nissens Automotive, продължава амбициозната си стратегия за разработване на нови продукти. Това лято компанията представи чисто нова продуктова линия, както и няколко вълнуващи новини за нови продукти, в рамките на кампанията им за „Ефективност на двигателя“.

Следващо поколение турбокомпресори

Като част от по-нататъшното разширяване на продуктовата категория “Ефективност на двигателя“, това лято Nissens Automotive подобри своята турбо-гама с нови технологични модели. Турбините с електронно регулиране (E-Actuator) са турбини с променлива геометрия с електрическо управление на VNT- механизма. Две популярни приложения за двигатели на Mercedes-Benz оглавяват списъка с турбо E-Actuator от Nissens и още 10 нови модела са в процес на разработка.

Турбини с Е-Актуатор, разширява семейството на турбините от Nissens.

Новоразработените модели турбокомпресори са много по-сложни и комплексни от традиционните, пневматично управлявани модели от гамата на Nissens. Този технологичен напредък е резултат от най-новата стратегия, която Nissens избра да следва, за да осигури по-голямо покритие от свои продукти за автомобилния парк, като по този начин повиши конкурентоспособността в предлагането на турбокомпресори, за по-новите автомобилни приложения. Тази технологична стъпка напред в турбо-разработката на Nissens изискваше и поредица от нови, по-усъвършенствани производствени процеси. Разширяването на собственото техническо „ноу-хау“ и вътрешни компетенции, включително неотдавнашното създаване на Технологичния център на Nissens в Германия, значително допринесоха за този напредък.

Изпълнителният вицепрезидент на Nissens Automotive, Klavs T. Pedersen, коментира:

„Интензивната инвестиция в нашите вътрешни експертни знания в редица области, наред с други проучвания в областта на електрически-задвижваните компоненти, ни позволи да издигнем процесите на развитие на новите технологични продукти на съвсем ново ниво. Напълно сме наясно с еволюцията в автомобилните технологии и свързаните с нея продуктови нужди, които се появяват на афтърмаркет пазара. Съвременните превозни средства са много по-сложни и комплексни, техните системи и компоненти се управляват дигитално. Нашата естествена стъпка в подкрепа на афтърмаркета трябваше да означава сериозно фокусиране върху технологичното развитие. С подобреното продуктово портфолио и частите от ново поколение, ние искаме да запазим нашата силна търговска позиция на пазара, както и да осигурим модерно и конкурентно предлагане на нашите търговски партньори.”

Нова продуктова група – тръбопроводи за захранване на турбото с масло

Друга важна новина, обявена от компанията, е пускането в производство на Turbo Oil Feed Pipes (OFP), които се присъединяват към семейството продукти на Nissens, числящи се към системата за ефективност на двигателя. Тръбите за подаване на масло към и от турбото (OFP) са част от турбо-системата и са компонент от съществено значение за правилната й работа. OFP са тънки тръби, свързани към смазочната системата на двигателя и тяхната основна функция е да осигурят подходящо смазване, необходимо за турбокомпресора. Тръбата за подаване на масло доставя моторно масло от блока на двигателя директно към лагерната система на турбото, като по този начин осигурява на вала/оста на турбото необходимото смазване и охлаждане.

OFP-захранващи тръби за масло за турбокомпресори от Nissens – нова продуктова група в категорията „Ефективност и емисии на двигателя“

Christian Germain Rosendahl, продуктов мениджър, Ефективност & Емисии, споделя:

“Тръбопроводът за подаване на масло към турбокомпресора е важна част от Turbo-системата и играе решаваща роля за правилната му и безпроблемна работа, като по този начин подобрява ефективността на зареждането на двигателя. Това допълнително разширяване в категорията „Продукти за ефективност на двигателя“ от Nissens, показва нашата цел да подкрепим афтърмаркета с цялостни решения, позволяващи правилното обслужване и поддръжка на системата. Това включва и първоначалният правилен монтаж на турбо-компресора, което е много скъпа процедура, главно поради цената на новото турбо. Горещо препоръчваме подмяната на OFP с нов, при монтажа на всеки нов турбокомпресор, тъй като това е единственият начин за предотвратяване на тежки преждевременни повреди, свързани с нарушено смазване. С атрактивната и постоянно развиваща се гама от OFP, които осигуряваме, механиците могат да се възползват от съкратен процес за монтаж на новото турбо както и при ремонт, извършен без компромиси.”

Стартовата гама на Nissens на OFP (тръби за подаване на масло към и от турбо-компресора) започва с първоначален диапазон от 170+ модела и ще бъде допълнително разширявана. Към днешна дата програмата обхваща 99% от автомобилите, за които компанията предлага съответния турбокомпресор. Частите са налични (на склад) от края на септември 2020г., а цялата свързана с тях техническа информация, включително висококачествени снимки, може да бъде намерена в каталозите на Nissens, както и в TecDoc.

Техническите подробности за продукта вече са налични в каталозите на Nissens и в TECDOC.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!